Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Raste broj teških bolesnika, struka upozorava – vakcinacija je jedini izlaz

rssBookmark and Share

Niš 23.03.2021. RTS, Južna Srbija Info

Prof. dr Radmilo Janković, zamenik generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra "Niš" naaveo je za RTS da je situacija teška i tužna, da su brojevi neumoljivi, kao i da gubimo zamajac sa vakcinacijom.

Raste broj teških bolesnika, struka upozorava – vakcinacija je jedini izlaz

Naveo je da su u velikoj zabludi oni koji misle da će izbegavanjem vakcine izbeći kontakt s virusom.

"Ja nijednoj osobi ne mogu da kažem - možeš da se zaraziš i neće ti biti ništa, bukvalno se ne zna kako će ko proći. Svakako, jedno je sigurno, onaj ko nije vakcinisan kad tad će doći u kontakt s virusom", rekao je Janković.

Ističe da virus neće tek tako nestati, i da je vakcina jedini izlaz.

"Vakcina je naš jedini izlaz, ne postoji nikakav drugi, virus neće tek tako nestati, on će biti ovde još dosta dugo, verovatno po karakteru sezonskog gripa", rekao je Janković i poručio da će vakcinacija sprečiti da virus nađe najranjivije kod kojih može da razvije teške forme bolesti.

Svi zainteresovani građani mogu da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida 19 pozivanjem broja 0800 222 334, ali i preko portala e-Uprave na kojem su od juče dostupne nove usluge vezane za vakcinisanje - "propušten termin za vakcinaciju" i "potvrda o vakcinaciji".

Ukoliko je neko bio sprečen da dođe na vakcinaciju i propustio je svoj termin, jednostavnim popunjavanjem upitnika može podneti zahtev za dobijanje novog termina.


#   Niš   Radmilo Janković   Koronavirus   kovid vakcina
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima