Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Резултати исправности воде у понедељак

rssBookmark and Share

Куршумлија 21.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Резултати исправности воде која је достављана Ромима у куршумлијском насељу Барлово, који су се жалили да се она осећа на нафту, биће познати и саопштени у понедељак , изјавила је данас Танјугу шеф одељења за санитарну хигијену Института за јавно здравље у Нишу Снежана Глигоријевић.

Резултати исправности воде у понедељак

Она је казала да ће резултати који се раде на захтев прдседника општине Куршумлија Радољуба Видића бити достављени општини и Јавном комуналном предузећу "Топлица".

"Ми смо јуче узели узорке воде, чије је испитивање у току", рекла је Глигоријевић.

Нехигијенско насеље Барлово јуче поподне су посетиле и санитарна и здравствена инспекција.

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић и заменик председника скупштине Зоран Стошић обишли су Роме у насељу Барлово.

"Та иста вода се свакодневно испоручује полицијском пункту у Мердару и нико се ниједног тренутка није бунио . Вода када је сипана у цистерне није мирисала на бензин , а шта се дешавало ту преко ноћи ми стварно не можемо да знамо" , Изјавио је Видић.

Заменик председника скупштине општине Куршумлија Зоран Стошић рекао је Танјугу да је проблем највероватније међу Ромима, и да не могу општинари да долазе и чувају током ноћи цистерне како би пазили да ли ће неко неком нешто да сипа.

Видић и Стошић су Ромима допремили пакете флаширане Пролом воде. Због изузетно дугог сушног периода, пресушили су бунари из којих су се Роми у насељу Барлово снабдевали водом, због чега је куршумлијски Црвени крст обезбедио четири цистерне за воду које су сваког дана допуњавали радници ЈКП Топлица , а за коју Роми тврде да се осећа на нафту. Они су воду пили због чега, како тврде, њихова деца имају "неке тегобе" .

Директорка дома здравља у Куршумлији Уранија Петровић изјавила је Танјугу да на подручију те општине нема ниједног случаја тровања водом.

-Дому здравља се није јавио ниједан пацијент који има тегобе које би могла да изазове вода која није исправна, казала је Петровић, а Танјугу је то данас потврђено и у Епидемиолошкој служби у Куршумлији.

У нехигијенском насељу Барлово живи око 100 Рома , а њима ће и наредних дана на иницијативу локалне самоуправе у Куршумлији бити испоручена флаширана Пролом вода.

Коментара: 0


#   Куршумлија   Уранија Петровић   Топлица река   Радољуб Видић   Барлово   председник општине   Зоран Стошић   Пролом вода
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима