Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rezultati ispravnosti vode u ponedeljak

rssBookmark and Share

Kuršumlija 21.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Rezultati ispravnosti vode koja je dostavljana Romima u kuršumlijskom naselju Barlovo, koji su se žalili da se ona oseća na naftu, biće poznati i saopšteni u ponedeljak , izjavila je danas Tanjugu šef odeljenja za sanitarnu higijenu Instituta za javno zdravlje u Nišu Snežana Gligorijević.

Rezultati ispravnosti vode u ponedeljak

Ona je kazala da će rezultati koji se rade na zahtev prdsednika opštine Kuršumlija Radoljuba Vidića biti dostavljeni opštini i Javnom komunalnom preduzeću "Toplica".

"Mi smo juče uzeli uzorke vode, čije je ispitivanje u toku", rekla je Gligorijević.

Nehigijensko naselje Barlovo juče popodne su posetile i sanitarna i zdravstvena inspekcija.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić i zamenik predsednika skupštine Zoran Stošić obišli su Rome u naselju Barlovo.

"Ta ista voda se svakodnevno isporučuje policijskom punktu u Merdaru i niko se nijednog trenutka nije bunio . Voda kada je sipana u cisterne nije mirisala na benzin , a šta se dešavalo tu preko noći mi stvarno ne možemo da znamo" , Izjavio je Vidić.

Zamenik predsednika skupštine opštine Kuršumlija Zoran Stošić rekao je Tanjugu da je problem najverovatnije među Romima, i da ne mogu opštinari da dolaze i čuvaju tokom noći cisterne kako bi pazili da li će neko nekom nešto da sipa.

Vidić i Stošić su Romima dopremili pakete flaširane Prolom vode. Zbog izuzetno dugog sušnog perioda, presušili su bunari iz kojih su se Romi u naselju Barlovo snabdevali vodom, zbog čega je kuršumlijski Crveni krst obezbedio četiri cisterne za vodu koje su svakog dana dopunjavali radnici JKP Toplica , a za koju Romi tvrde da se oseća na naftu. Oni su vodu pili zbog čega, kako tvrde, njihova deca imaju "neke tegobe" .

Direktorka doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović izjavila je Tanjugu da na područiju te opštine nema nijednog slučaja trovanja vodom.

-Domu zdravlja se nije javio nijedan pacijent koji ima tegobe koje bi mogla da izazove voda koja nije ispravna, kazala je Petrović, a Tanjugu je to danas potvrđeno i u Epidemiološkoj službi u Kuršumliji.

U nehigijenskom naselju Barlovo živi oko 100 Roma , a njima će i narednih dana na inicijativu lokalne samouprave u Kuršumliji biti isporučena flaširana Prolom voda.


#   Kuršumlija   Uranija Petrović   Toplica reka   Radoljub Vidić   Barlovo   predsednik opštine   Zoran Stošić   Prolom voda
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima