Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija: Štrajk glađu čisto politikanstvo

rssBookmark and Share

Kuršumlija 27.12.2012. Autor: Agencija TANJUG

Član DS Velislav Milosavljević koji je štrajkovao glađu tri dana u zgradi opštine Kuršumlija, zbog otkaza koji su on i još nekolicina radnika zaposlenih u javnom preduzećimna dobili, prekinuo je štrajk glađu nakon intervencije lekara hitne službe kuršumlijskog Doma Zdravlja, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Kuršumlija: Štrajk glađu čisto politikanstvo
On je kolima Hitne medicinske službe prebačen u lokalni Dom zdravlja gde mu je ukazana lekarska pomoć. U sali Skupstine opstine Kuršumlija i dalje se nalazi Siniša Vacev koji je sam nastavio štrajk glađu.

Opštinski odbor Demokratske stranke u Kuršumliji zatražio je danas od Vlade Srbije i svih nadležnih državnih organa da intervenišu i spreče, kako navode, obračun s političkim neistomišljenicima.

U saopštenju se tvrdi da to sprovodi koalicija SNS-DS S koja je najpre letos to započela „progonom desetina radnika organizacijom prisilnih komunalnih radova, a sada imaju nameru da otpuste 16 radnika zaposlenih u ovdašnjim javnim preduzećima i ustanovama kojima je jedini greh što nisu pripadnici stranaka koje su na vlasti u Kuršumliji.

Predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić (SNS) rekao je Tanjugu da je štrajk glađu čisto politikanstvo pojedinaca i kada je u proteklom periodu 1000 radnika u Kuršumliji ostalo bez posla niko nije štrajkovao glađu.

-Jednom od štrajkača Siniši Vacevu ponuđeno je radno mestu u Komunalnom preduzeću “Toplica“, a Velislavu Milosavljeviću isplaćena je otpremnina, kazao je Vidić.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Kuršumlija Zoran Stošić (DS S) izjavio je Tanjugu da na područiju te opštine nema apsolutno nikakvog obračuna s političkim neistomišljenicima i da se sve radi u skladu sa zakonom.

-U cilju racionalizacije, radnici koji su bili neuposleni, odnosno nisu imali šta da rade na svojim radnim mestima, dobiće raskid radnog odnosa uz otpremnine u skladu sa zakonom, bez obzira na to da li su pripadnici pozicije ili opozicije, rekao je Stošić.

On je dodao da se sistematizacija radi u opštinskoj upravi.


#   Kuršumlija   Dom zdravlja   opština   Toplica reka   Radoljub Vidić   predsednik opštine   Zoran Stošić   štrajk glađu   Opštinski odbor   bez posla
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima