Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлија: Штрајк глађу чисто политиканство

rssBookmark and Share

Куршумлија 27.12.2012. Autor: Agencija TANJUG

Члан ДС Велислав Милосављевић који је штрајковао глађу три дана у згради општине Куршумлија, због отказа који су он и још неколицина радника запослених у јавном предузећимна добили, прекинуо је штрајк глађу након интервенције лекара хитне службе куршумлијског Дома Здравља, због погоршаног здравственог стања.

Куршумлија: Штрајк глађу чисто политиканство
Он је колима Хитне медицинске службе пребачен у локални Дом здравља где му је указана лекарска помоћ. У сали Скупстине опстине Куршумлија и даље се налази Синиша Вацев који је сам наставио штрајк глађу.

Општински одбор Демократске странке у Куршумлији затражио је данас од Владе Србије и свих надлежних државних органа да интервенишу и спрече, како наводе, обрачун с политичким неистомишљеницима.

У саопштењу се тврди да то спроводи коалиција СНС-ДС С која је најпре летос то започела „прогоном десетина радника организацијом присилних комуналних радова, а сада имају намеру да отпусте 16 радника запослених у овдашњим јавним предузећима и установама којима је једини грех што нису припадници странака које су на власти у Куршумлији.

Председник Општине Куршумлија Радољуб Видић (СНС) рекао је Танјугу да је штрајк глађу чисто политиканство појединаца и када је у протеклом периоду 1000 радника у Куршумлији остало без посла нико није штрајковао глађу.

-Једном од штрајкача Синиши Вацеву понуђено је радно месту у Комуналном предузећу “Топлица“, а Велиславу Милосављевићу исплаћена је отпремнина, казао је Видић.

Заменик председника Скупштине општине Куршумлија Зоран Стошић (ДС С) изјавио је Танјугу да на подручију те општине нема апсолутно никаквог обрачуна с политичким неистомишљеницима и да се све ради у складу са законом.

-У циљу рационализације, радници који су били неупослени, односно нису имали шта да раде на својим радним местима, добиће раскид радног односа уз отпремнине у складу са законом, без обзира на то да ли су припадници позиције или опозиције, рекао је Стошић.

Он је додао да се систематизација ради у општинској управи.


#   Куршумлија   Дом здравља   општина   Топлица река   Радољуб Видић   председник општине   Зоран Стошић   штрајк глађу   Општински одбор   без посла
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима