Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ispituje se ispravnost vode dopremljene Romima

rssBookmark and Share

Kuršumlija 20.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Ekipa iz Instituta za javno zdravlje iz Niša stigla je danas u Kuršumliju kako bi ispitala da li je voda za piće koja je isporučivana romskom naselju Barlovo bila ispravna, izjavio je direktor Instituta Zoran Milošević.

Ispituje se ispravnost vode dopremljene Romima

Zbog izuzetno dugog sušnog perioda bunari iz kojih su se Romi u naselju Barlovo snadbevali vodom su presušili, zbog čega je Crveni krst obezbedio četiri cisterne za vodu koje su svakog dana dopunjavali radnici JKP ''Toplica'', a za koju Romi tvrde da se oseća na naftu, kao i da su zbog toga njihova deca dobila stomačne tegobe.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović izjavila je danas Tanjugu da na području te opštine nema nijednog slučaja trovanja vodom.

Ona je istakla da su joj to potvrdili i načelnici Hitne medicinske pomoći, opšte prakse i dečijeg dispanzera.

Direktor javnog komunalnog preduzeća "Toplica" Vojimir Čarapić kaže da se voda koju cisternama razvoze i u druga sela kuršumlijske opštine puni iz gradskog vodovoda, te da se do sada niko nije žalio na kvalitet i ispravnost te vode.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Kuršumlija Zoran Stošić kazao je Tanjugu da je reč o medijskoj hajci koju protiv lokalne samouprave vode pojedini novinari, dok je predsednik opštine Radoljub Vidić najavio da razmišlja da ovih dana protiv tih medija i njihovih novnara podnese tužbu.


#   Kuršumlija   Uranija Petrović   Toplica reka   Radoljub Vidić   predsednik opštine   Zoran Stošić   Vojimir Čarapić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima