Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шест година архијерејске службе Владике Арсенија и три године не челу Епархије нишке

rssBookmark and Share

Ниш 31.08.2020. З.С. Јућна Србија Инфо

Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније Архијерејском литургијом и евхараистијским слављем обележио је данас у нишком Саборном храму, шест година од своје епископске хиротоније и три године столовања у Епарихији нишкој.

Шест година архијерејске службе Владике Арсенија и три године не челу Епархије нишке

2014. године, на сабору Архијереја Српске православне цркве у Београду, Владика нишки, тадашњи архимандрит Арсеније Главчић, изабран за епископа Епархије топличке, да би пре три године устоличен као Епископ нишки.

Владика Арсеније захвалио је на честиткама и све присутне подсетио на своје предходниике, личности који су били на трону древне нишке Епархије, рекавши да се нада, да ће имати снаге да настави њиховим путем, подсетивши присутне да је Ниш, (Епархија нишка) дао три патријарха, међу њима и садашњег, Његову Светост господина Иринеја.

На данашњој Литургији у више него свечаној атмосфери, Владики Арсенију саслуживали су архимандрит Рафаило Голушин, игуман манастира Рођења Пресвете Богородице у Височкој Ржани, архимандрит Дамаскин Грабеж, игуман манастира Светог Романа у Ђунису, свештенство Епархије нишке и храма Светог Оца Николаја у Земуну.

Литургију и славље, својим појањем увеличали су певачи хора НЦПД "Бранко".

Скромном али свечаном обележевању су присутвовали, градоначелница Ниша Драгана Сотировски. чланице "Кола српских сестара", чланови Епархијског одбора и Црквене општине нишке, као и друге јавне личности.

 

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Нишка епархија   јубилеј   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Владика Арсеније
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима