Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сарадња Бугарске и Србије у саобраћају: Пун профил ауто-пута половином 2016.

rssBookmark and Share

Београд 02.04.2014. Вечерње Новости

Србију и Бугарску спојиће пун профил ауто-пута половином 2016. године. Док се на нашем делу Коридора 10 интензивно изводе радови од Ниша ка Димитровграду, Бугари ће изградњу на својих 36 километара, од Софије до Калотине, започети у августу ове године.

Недавно је пробијен тунел „Банцарево
Недавно је пробијен тунел „Банцарево

Финансирање пројекта су обезбедили, а колеге из српског министарства саобраћаја помогли су им са студијом о тренутном броју возила на овом путном правцу и прогнозама како ће се у наредним годинама тај број повећавати. Ово је, иначе, само један од пројеката у области саобраћаја на којима сарађују Србија и Бугарска.

Летови ка Варни
Када је реч о ваздушном саобраћају, уз новоотворену свакодневну линију Београд - Софија, на којој ће годишње бити око 30.000 путника, „Ер Србија" планира и директне летове ка Варни.

- На својој деоници Коридора 10, Бугари имају одличну конфигурацију терена, која не захтева изградњу озбиљних мостова и тунела - каже за „Новости" Александар Антић, министар саобраћаја, који се у Софији сусрео са бугарским колегом Данијелом Папазовим на прослави првог лета „Ер Србије" на линији Београд - Софија.

- Бугарска ће, као и Србија, завршити посао на источном краку Коридора 10 до средине 2016. године. Договорили смо се, такође, да ускоро организујемо састанак на тему железнице. Наиме, од када су Турци изградили железнички тунел кроз Босфор очекујемо повећан транзитни саобраћај. На том састанку ћемо дефинисати заједничке планове за модернизацију железничке инфраструктуре, која је од значаја за обе земље.

 


#   Београд   саобраћај   Димитровград   Бела Паланка   ауто-пут   Александар Антић   Бугарска   Ер Србија
@airserbia @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима