Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Србијаводе“ не прихватају реконструкцију моста у Врежини, али немају ништа против изградње новог

rssBookmark and Share

Ниш 13.03.2023. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Србијаводе“ не прихватају реконструкцију моста у Врежини „Србијаводе“ одбиле су предлог Града Ниша да мост у Доњој Врежини буде реконструисан и траже његово рушење, изјавила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски, преносе Нишке вести.

Фото архива: Јужна Србија Инфо
Фото архива: Јужна Србија Инфо

Она је за телевизују „Белами“ гостујући у емисији  "Одговорни" ауторке Душице Дејић, казала да „Србијаводе“ немају ништа против да на истом месту буде изграђен нови мост.

„Разговарали смо са Грађевинско-архитектонским факултетом око тога да се измести целокупна инфраструктура испод моста и да се он подигне, али су из „Србијавода“ изричити у томе да је дотрајао и да мора да се сруши“, рекла је Сотировски.

Град је, додала је, спреман да још једном „Србијаводама“ објасни да би било значајно да мост остане и да би мање коштало да се реконструише постојећи, уместо да се гради нови мост.

„Планирамо да радимо и неке друге мостове и саобраћајнице, па једноставно то што имамо у буџету треба да расподелимо на равне части. Вероватно ћемо морати да пројектујемо нови мост у Врежини. Не знам колико би то потрајало, али заиста желимо да то урадимо“, изјавила је Сотировски.

Градоначелница Ниша је крајем прошле године најавила рушење моста у Доњој Врежини, због чега су грађани Ниша протестовали и апеловали да не буде срушен јер им је неопходан. Мост је затворен за саобраћај аутомобила у марту 2018. године, а пешаци и мотоциклисти га и од тада несметано користе упркос великом улегнућу коловоза.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Србијаводе
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима