Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

„Srbijavode“ ne prihvataju rekonstrukciju mosta u Vrežini, ali nemaju ništa protiv izgradnje novog

rssBookmark and Share

Niš 13.03.2023. Niške vesti, Južna Srbija Info

Srbijavode“ ne prihvataju rekonstrukciju mosta u Vrežini „Srbijavode“ odbile su predlog Grada Niša da most u Donjoj Vrežini bude rekonstruisan i traže njegovo rušenje, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, prenose Niške vesti.

Foto arhiva: Južna Srbija Info
Foto arhiva: Južna Srbija Info

Ona je za televizuju „Belami“ gostujući u emisiji  "Odgovorni" autorke Dušice Dejić, kazala da „Srbijavode“ nemaju ništa protiv da na istom mestu bude izgrađen novi most.

„Razgovarali smo sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom oko toga da se izmesti celokupna infrastruktura ispod mosta i da se on podigne, ali su iz „Srbijavoda“ izričiti u tome da je dotrajao i da mora da se sruši“, rekla je Sotirovski.

Grad je, dodala je, spreman da još jednom „Srbijavodama“ objasni da bi bilo značajno da most ostane i da bi manje koštalo da se rekonstruiše postojeći, umesto da se gradi novi most.

„Planiramo da radimo i neke druge mostove i saobraćajnice, pa jednostavno to što imamo u budžetu treba da raspodelimo na ravne časti. Verovatno ćemo morati da projektujemo novi most u Vrežini. Ne znam koliko bi to potrajalo, ali zaista želimo da to uradimo“, izjavila je Sotirovski.

Gradonačelnica Niša je krajem prošle godine najavila rušenje mosta u Donjoj Vrežini, zbog čega su građani Niša protestovali i apelovali da ne bude srušen jer im je neophodan. Most je zatvoren za saobraćaj automobila u martu 2018. godine, a pešaci i motociklisti ga i od tada nesmetano koriste uprkos velikom ulegnuću kolovoza.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Srbijavode
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima