Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Штаб за ванредне ситуације Ниша издао мере против ширења коронавируса

rssBookmark and Share

Ниш 14.03.2020. Јужна Србија Инфо

Штаб за ванредне ситуације Града Ниша је дана 14.03.2020. године прихватио Нацрт мера за спречавање настанка и ширења инфекције изазване корона вирусом код запослених и корисника услуга јавних, јавно комуналних предузећа, установа и других субјеката чији је оснивач Град Ниш.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Такође издат је и нацрт Акционог плана са контолном листом за поступање у јавним установама ради спречавања болести које изазива корона вирус, који су полазни радни документи сачињени од стране Института за јавно здравље Ниш.

II  Градоначелник је, ради пуне координације активности на спречавању ширења коронавируса на територији Града Ниша, именовао посебним решењем проф.др. Жарка Ранковића, за коодинатора на нивоу Града.

III  Налаже се свим директорима јавних, јавно комуналних предузећа, установа и других субјеката чији је оснивач Град Ниш, да одмах усвоје Мере за спречавање настанка и ширења инфекције изазване корона вирусом код запослених и корисника услуга јавних услуга као и Акциони план са контролном листом за поступање ради спречавања болести које изазива корона вирус, имајући у виду специфичност делатности, пружања јавних услуга и људских ресурса којима руководе.

IV  Сви субјекти из тачке III у обавези су да одмах приступе едукацији свих људских ресурса којима руководе, како би се ширење корoна вируса свело на најмању могућу меру, за шта је потребно да сви образовни профили имају потребна знања, информације и опрему за спровођење мера превенције.

V Налаже се свим субјектима наведеним у тачки III да одмах одреде координатора који ће бити задужен за пуну примену и спровођење мера на нивоу конкретног предузећа, установе и организације којима руководе.

Именовани координатор биће у свакодневној комуникацији са координатором испред Града Ниша и исти ће бити у обавези да свакога дана електронским путем на e-mail drrankovic@gmail.com координатору Града, доставља Извештај о спроведеним мерама на нивоу предузећа, установе, организације.

VI  Штаб за ванредне ситуације посебно апелује да сви медији пруже пун допринос у представљању свих релевантних мера које имају за циљ спречавање и ширење корона вируса, све у циљу заштите здравља грађана Ниша.

VII Штаб апелује да се грађани у свакодневном кретању придржавају мера санитарног растојања које су прописане Упутством који је прилoжен уз овај закључак у свим објектима и просторима на којима се налазе, како би се смањила могућност инфекције.

VIII Налаже се свим председницима градских општина да оформе call центре који би били намењени за комуникацију са старим и изнемоглим лицима, у смислу пружања неопходне помоћи у виду достављања најпотребнијих животних намирница и медикамената.

IX Налаже се ЈП Дирекција за јавни превоз да одмах организује састанке са свим превозницима који обављају јавни превоз на територији Града Ниша, како би се мере и акциони план из њихове надлежности спровеле у потпуности од стране свих превозника.

X Штаб  посебно апелује да се у потпуности примени и схвати крајње одговорно  наредба Владе Републике Србије која се односи на забрану окупљања у затвореном простору са више од сто људи.

XI Штаб обавештава јавност да Ветеринарски специјалистички институт Ниш поседује професионалну опрему за УВ дезинфекцију, која ће бити коришћена у сврху појачања мера дезинфекције, по  препоруци Института за јавно здравље Ниш.

XII Закључак објавити на званичном сајту Града Ниша, www.ni.rs и доставити: Градоначелнику Града Ниша, Градској управи Града Ниша, координатору на нивоу Града, проф. др Жарку Ранковићу, јавним и јавним комуналним предузећима, установама и другим субјекатима чији је оснивач Град Ниш, Градском штабу за ванредне ситуације и архиви.

Коментара: 0


#   Ниш   штаб за ванредне ситуације   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима