Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сутра жути метео-аларм, јутарња температура понегде и у минусу

rssBookmark and Share

Ниш 25.09.2018. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Због ниских температура сутра и у четвртак ће на снази у целој Србији бити жути метео-аларм, објавио је Републички хидрометеоролошки завод. Према прогнози, јутарње температуре ће се у одређеним местима кретати од минус четири до плус шест степени Целзијуса, а максималне дневне од четири до 19 степени. У Нишу ујутру 2, највиша дневна 15 степени.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Најхладније ће сутра бити на Копаонику, ујутру ће бити минус четири, а током дана четири степена изнад нуле. Најтоплији ће бити Неготин, где ће јутарња температура износити пет степени, а максимална дневна 19.

На Златибору ће се температура кретати од једног степена Целзијуса до максималних девет.

Жути метео-аларм, како је објашњено на сајту РХМЗ-а, значи потенцијално опасно време, као и да прогнозиране временске појаве нису неуобичајене, али је потребан опрез ако се планирају активности које су изложене метеоролошком ризику.

До сутра траје и упозорење на слабе приземне мразеве који се очекују на већем делу територије Србије и који могу да нанесу штету пристиглим пољопривредним културама. Пољопривредни произвођачи би требало да у што краћем року обаве бербу, нарочито пристиглих повртарских култура, наводи се на сајту РХМЗ-а.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(извор: РХМЗ)

Среда, 26. 9. 2018: Ујутру хладно са слабим приземним мразем у већини места, а понегде је могућ мраз и на висини од два метра. Током дана претежно сунчано и свеже. Ветар слаб и умерен, северни. Јутарња температура од два до шест степени Целзијуса, највиша дневна од 15 до 19 °С. Упозорење: Потенцијално опасна појава – Tmin < 0 °C и приземни мраз, вероватноћа 80 одсто.

Четвртак, 27. 9. 2018: Ујутру хладно са слабим приземним мразем. Током дана претежно сунчано и мало топлије. Ветар слаб, променљивих праваца. Јутарња температура од један до шест степени Целзијуса, највиша дневна од 18 до 21 °С. Упозорење: Потенцијално опасна појава – приземни мраз, вероватноћа 80 одсто.

Петак, 28. 9. 2018: Ујутру хладно са слабим приземним мразем. Током дана претежно сунчано и мало топлије. Ветар слаб и умерен, југоисточни. Јутарња температура од два до девет степени Целзијуса, највиша дневна од 21 до 24 °С. Упозорење: Потенцијално опасна појава – приземни мраз, вероватноћа 70 одсто.


#   Ниш   временска прогноза   хладноћа   жути метео аларам
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима