Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Технолошки факултет у Лесковцу обележио 39 година рада

rssBookmark and Share

Лесковац 22.10.2018. Јужна Србија Инфо

Технолошки факултет (Универзитет у Нишу) у Лесковцу данас је, свечаном седницом, обележио 39. годишњицу постојања и успешног рада.

Технолошки факултет у Лесковцу обележио 39 година рада

Технолошки факултет један је од центара образовања на југу Србије када је у питању област из хемијских, фармацеутских, козметичких, прехрамбених и текстилних технологија.

Ова установа временом је израсла у значајну научно-истраживачку организацију која може да се похвали великим бројем научних радова и бројним признањима.

Доказ да је Технолошки факултет у Лесковцу једна цењена и еминентна установа је и чињеница да се Универзитет у Нишу ове године први пут нашао на Шангајској листи између 401. и 500. места из области хемијског инжењерства, управо захваљујући Технолошком факултету и научним радовима које су у одговарајућим научним часописима публиковали наставници и сараднициове установе.

Присутнима се обратио декан факултета Љубиша Николић, затим ректор Драган Антић, и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, који је притом истакао следеће: "Одлични резултати захтевају и адекватну инфраструктуру. Зграда у којој се налазимо саграђена је 50-их година прошлог века и у многим сегментима је дотрајала. Стога су крајем септембра започети радови на фасади које финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја са 2,3 милиона динара. Ови радови допринеће безбедности, с обзиром на то да је фасада почела да се руши, а побољшаће и енергетску ефикасност."

Жеља је да Лесковац привуче што више студената из других градова, али и да што већи број младих овде остане, а Технолошки факултет свакако има велики утицај на то. Градоначелник је и додао да управо из тог разлога, следеће године, када се обележава 40 година рада, биће његов кандидат за Октобарску награду Града Лесковца, што представља изузетну част.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   Љубиша Николић   Драган Антић   Министарство просвете   Универзитет у Нишу   Технолошки факултет Лесковац
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима