Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tehnološki fakultet u Leskovcu obeležio 39 godina rada

rssBookmark and Share

Leskovac 22.10.2018. Južna Srbija Info

Tehnološki fakultet (Univerzitet u Nišu) u Leskovcu danas je, svečanom sednicom, obeležio 39. godišnjicu postojanja i uspešnog rada.

Tehnološki fakultet u Leskovcu obeležio 39 godina rada

Tehnološki fakultet jedan je od centara obrazovanja na jugu Srbije kada je u pitanju oblast iz hemijskih, farmaceutskih, kozmetičkih, prehrambenih i tekstilnih tehnologija.

Ova ustanova vremenom je izrasla u značajnu naučno-istraživačku organizaciju koja može da se pohvali velikim brojem naučnih radova i brojnim priznanjima.

Dokaz da je Tehnološki fakultet u Leskovcu jedna cenjena i eminentna ustanova je i činjenica da se Univerzitet u Nišu ove godine prvi put našao na Šangajskoj listi između 401. i 500. mesta iz oblasti hemijskog inženjerstva, upravo zahvaljujući Tehnološkom fakultetu i naučnim radovima koje su u odgovarajućim naučnim časopisima publikovali nastavnici i saradniciove ustanove.

Prisutnima se obratio dekan fakulteta Ljubiša Nikolić, zatim rektor Dragan Antić, i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, koji je pritom istakao sledeće: "Odlični rezultati zahtevaju i adekvatnu infrastrukturu. Zgrada u kojoj se nalazimo sagrađena je 50-ih godina prošlog veka i u mnogim segmentima je dotrajala. Stoga su krajem septembra započeti radovi na fasadi koje finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa 2,3 miliona dinara. Ovi radovi doprineće bezbednosti, s obzirom na to da je fasada počela da se ruši, a poboljšaće i energetsku efikasnost."

Želja je da Leskovac privuče što više studenata iz drugih gradova, ali i da što veći broj mladih ovde ostane, a Tehnološki fakultet svakako ima veliki uticaj na to. Gradonačelnik je i dodao da upravo iz tog razloga, sledeće godine, kada se obeležava 40 godina rada, biće njegov kandidat za Oktobarsku nagradu Grada Leskovca, što predstavlja izuzetnu čast.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Ljubiša Nikolić   Dragan Antić   Ministarstvo prosvete   Univerzitet u Nišu   Tehnološki fakultet Leskovac
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima