Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tehnološki fakultet u Leskovcu obeležio 37 godina rada

rssBookmark and Share

Leskovac 22.10.2016.

Tehnološki fakultet u Leskovcu juče je Svečanom akademijom obeležio 37 godina postojanja i rada.

Tehnološki fakultet u Leskovcu obeležio 37 godina rada
Tehnološki fakultet u Leskovcu obeležio 37 godina rada

Svečanosti su osim zaposlenih i studenata, prisustvovali i rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić, prvi dekan Tehnološkog fakulteta prof. dr Živan Stojković, predstavnici lokalne samouprave i brojne druge ugledne zvanice. Ispred lokalne samouprave prisutne je pozdravio zamenik gradonačelnika dr Dragan Jovanović koji je kazao da je želja grada da privuče što veći broj studenata iz drugih gradova ali i da što više mladih ostane da se školuje, živi i radi u Leskovcu.

- Zato svake godine nagradimo oko 500 mladih talenata, među kojima su i studenti ovog fakulteta i omogućavamo stručnu praksu najboljim diplomcima. Takođe, grad i resorno ministarstvo uložili su značajna sredstva u sređivanje Doma učenika i studenata, kako bismo svetskim standardima smeštaja privukli što više đaka iz okolnih gradova, rekao je Jovanović.

Tehnološki fakultet u Leskovcu je počeo sa radom 1979. godine kao deveti fakultet  Univerziteta u Nišu. Od 2007/08. god. studije se izvode po Bolonjskoj deklaraciji, na studijskim programima: Hemijske tehnologije, Prehrambene tehnologije i biotehnologija i Tekstilna tehnologija.


#   Leskovac   fakultet   godišnjica   studenti   Dragan Antić   Dragan Jovanović   osnivanje   Univerzitet u Nišu   Tehnološki fakultet Leskovac   Živojin Stojković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima