Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тиодоровић: Прави пик у Нишу тек долази за недељу дана, након утакмица, прослава, окупљања

rssBookmark and Share

Ниш 01.07.2020. Јужна Србија Инфо, РТС

"Мислим да овај пик који се помиње није баш прави пик. Ми ћемо прави пик имати у целој Србији, па и у Нишу вероватно за пет, шест дана", изјавио је за РТС епидемиолог др Бранислав Тиодоровић.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"Разлог је што меримо шта се дешавало, од утакмица, скупова који су били организовани, дакле рођендана, свадби, журки, а тога је било много. Онда морате да мерите време инкубације, најчешће од седам до десет дана, и до максимум 14 дана. Тек кад то прође, а то не можемо рећи пре краја недеље, онда можемо да одахнемо. На срећу није било ничега, али може бити пика поновног", навео је Тиодоровић.

Јутрошњи податак из Клиничког центра Ниш, наводи, делује умирујуће.

"Тренутно у КЦ имамо 61 пацијента који је са ковид позитивним налазом, што не значи да нисмо и ноћас имали неког ко је дошао на преглед за кога ће се тек утврдити да ли је ковид позитиван. Деце нема већ неколико дана која су ковид позитивна, што је добар податак. Имамо четворо на респираторима, што је податак коју одавно нисмо имали, увек се тај број кретао до девет или двоцифреног преко десет", истакао је Тиодоровић.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Бранислав Тиодоровић   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима