Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тиодоровић: Епидемилошка ситуација у Нишу је озбиљна, а више од 300 грађана под надзором

rssBookmark and Share

Ниш 26.03.2020. РТС, Бета

Епидемилошка ситуација у Нишу је тешка и озбиљна, али мере које се уводе и којих се грађани све више придржавају доноприносе сузбијању епидемије, изјавио је епидемилог Бранислав Тиодоровић за РТС.

Тиодоровић: Епидемилошка ситуација у Нишу је озбиљна, а више од 300 грађана под надзором

Тиодоровић је рекао да је код 40 особа у Нишу поврђен коронавирус, а више од 300 грађана Ниша налази се под надзором јер су имали контак са неким од заражених.

Он је истакао да је од укупног броја особа код којих је потврђено присуство вируса њих 17 налази на болничком лечењу, а осморо на респиратору.

Према његовим речима, из контаката 11 оболелих здравствених радника у Нишу нема заражених.

Директор Клинике за анестезију и интензивну терапију Радмило Јанковић јуче је на конференцији за новинаре у Влади Србије истакао да се у Нишу није заразио ни један здравствени радник који учествује у лечењу оболелих од корона вируса.

Јанковић је рекао да је докторка из Ниша која је преминула, прва је особа код које је потврђен корона вирус.

"Она је најпре збринута на Инфективној клиници под дијагнозом нејасног фебрилног стања. Тек након потврде из Лугана да је позитивна особа са којом је била у контакту, онда се ишло у правцу изолације унутар саме Инфективне клинике", изјавио је Јанковић.

Како је казао, докторка је преминула после 14-дневне борбе, услед пнеумоније као последице вируса, али је имала нека обољења која су је пратила дужи низ година.

Према његовим речима, пацијенти који се лече од корона вируса у нишком Клиничком центру углавном су људи који имају придружене болести, дијабетес, бубрежну исуфицијенцију и хипертензију.

Он је истакао да је неколико клиника у Нишу испражњено и припремљено за смештај оболелих од корона вируса.

Јанковић је рекао да се Клиника за плућне болести користи за смештај умерено тешких пацијената, док је у зграду старе хирургије пребачена комплетна интензивна нега.

Тај простор, додао је Јанковић, опремљен је са 40 респиратора.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Бранислав Тиодоровић   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима