Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У „кафане” отишло 22,5 милиона динара

rssBookmark and Share

05.04.2011. Екипа "Блица"

Јавна градска предузећа у Нишу, њих 13, укупно су у прошлој години потрошила преко 22,5 милиона динара за репрезентацију и рекламирање, речено је на последњој седници Скупштине града Ниша. Тачније на репрезентацију је потрошено око 150.000 евра, а на рекламирање око 70.000 евра. И то није коначан износ јер пред одржавање локалног парламента нису стигли рачуни за још шест јавних установа чији се рачуни такође плаћају из буџетске касе грађана Ниша.

У „кафане” отишло 22,5 милиона динара
НИШ -У Скупштини не постоји санкција за расипнике

Међу предузећима са позамашном репрезентацијом су и четири која су исказала губитке у прошлој години. То су “Наисус”, “Градска топлана”, “Тржница” и “Медијана”. Срђан Пешић, одборник ЛДП-а, каже да јавна предузећа нису ни најмање испоштовала препоруку Владе Србије о штедњи буџетских средстава.

- Не бих ниједно предузеће да истичем појединачно, али да ли је нормално да се за трошкове за храну и пиће издвоје толике паре. То је превише, а са тим новцем је сваком Нишлији могла да се пружи боља комунална услуга. И сва та предузећа нема ко да казни, не постоји санкција - каже Пешић.

Частили и раднике

“Тржница” је потрошила 700.000 динара за репрезентацију.

- Ми у Нишу водимо 10 пијаца тако да је већина тог новца потрошена за кафе, сокове и киселу воду за наше раднике, а један мањи део у огласе када издајемо неки од наших локала или лицитације за тезге - правда трошкове Небојша Петровић, директор овог предузећа.

Александар Митић, директор ЈКП “Наисус”, каже да се ова ставка у буџету “репрезентација и реклама”, несрећно зове, а да је, иначе, обична потреба предузећа. “Наисус” је и за обе ставке потрошио највише од свих, девет милиона динара.

- Наше предузеће као и свако мора сваку јавну набавку да објави у службеном листу, а то кошта. Имали смо и разне промотивне манифестације, а испада да нисмо излазили из кафане - каже Митић.

Милан Огризовић, помоћник директора „Градске топлане“, такође каже да је један део новца из ове позиције дат за оглашавање јавних набавки. Укупно је на ову ставку потрошено 1,4 милиона динара.

- Хтели смо да будемо транспарентнији па је „Градска топлана“ слала својим корисницима упитнике где су се наши корисници изјашњавали на многа питања као што су квалитет грејања, цена и друго. Израду тих листова морали смо да платимо из неке позиције па смо употребили репрезентацију и рекламе за то - каже Огризовић.


Коментара: 0


#   јавна предузећа   Срђан Пешић   Небојша Петровић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима