Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Време је да Ниш постане безбедан град

rssBookmark and Share

Ниш 12.03.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Менаџер Градског одбора Либерално демократске партије у Нишу и кандидат за посланика у Скупштини Србије Срђан Пешић изјавио је да је време да насиље престане да буде део нашег живота.

Време је да Ниш постане безбедан град

- На челу нишке полиције мора да буде Нишлија. Младим људима који овде живе морамо дати безбедност, али им у руке осим партијске књижице морамо дати и радну књижицу. Морамо им дати посао, али не тако што ћемо градити празне хале и зидове него тако што ћемо смањити таксе, порезе, накнаде, тако да неко жели да дође овде и инвестира - рекао је Пешић.

Он је навео да су јавна предузећа партијске тврђаве и да "на хиљаде паразита тамо живи". Додао је да је време да видимо каква је њихова имовина, колико су конкурентни и умеју ли нешто да ураде за грађане Ниша и југа Србије.

- Да ли могу да направе било какав посао осим да се баве политиком на јавном месту и да тиме као пијавице исисавају новац из нашег буџета? Јавна комунална предузећа у овом граду су за само годину дана потрошила преко 250 000 евра на репрезентацију, на кафану, јело, пиће, путовања, бахатост. То је буџет два Нишвил џез фестивала. Уместо да овај град промовише и чува оно што је у њему најбоље, а то је култура, то су културне манифестације, овај град дозвољава партијским кадровима да то раде - рекао је Пешић и додао да 16. марта морамо гласати за суштинску, а не формалну, декларативну децентрализацију.

Координатор Младих ЛДП Ниш Илија Ђорђевић изјавио је да су млади у том граду тражили да свака школа има свог полицајца, факултет са јасним ставим и јасном политиком, али да то нису добили.

- Желимо да изађемо на изборе 16. марта и дамо отказ свима који су водили наше градове, који су водили нашу земљу. Отказ због тога што немамо нормалан систем, отказ зато што смо почели да мешамо нормално са ненормалним. Наши кадрови су бољи од свих других. Кажу старији људи да си богат онолико колико имаш успомена у животу. Да бисмо имали успомене прво морамо да их проживимо. Време је да неке нове генерације у Нишу, у Србији, проживе своје успомене. Време је за ЛДП - казао је Ђорђевић.

На парламентарној листи за предстојеће парламентарне изборе ЛДП има 12 кандидата из Ниша.


#   Ниш   јавна предузећа   избори   ЛДП   избори 2014   Срђан Пешић   Илија Ђорђевић   Комунална предузећа   џез фестивал
@ldp @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима