Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vreme je da Niš postane bezbedan grad

rssBookmark and Share

Niš 12.03.2014. JužnaSrbija.Info

Menadžer Gradskog odbora Liberalno demokratske partije u Nišu i kandidat za poslanika u Skupštini Srbije Srđan Pešić izjavio je da je vreme da nasilje prestane da bude deo našeg života.

Vreme je da Niš postane bezbedan grad

- Na čelu niške policije mora da bude Nišlija. Mladim ljudima koji ovde žive moramo dati bezbednost, ali im u ruke osim partijske knjižice moramo dati i radnu knjižicu. Moramo im dati posao, ali ne tako što ćemo graditi prazne hale i zidove nego tako što ćemo smanjiti takse, poreze, naknade, tako da neko želi da dođe ovde i investira - rekao je Pešić.

On je naveo da su javna preduzeća partijske tvrđave i da "na hiljade parazita tamo živi". Dodao je da je vreme da vidimo kakva je njihova imovina, koliko su konkurentni i umeju li nešto da urade za građane Niša i juga Srbije.

- Da li mogu da naprave bilo kakav posao osim da se bave politikom na javnom mestu i da time kao pijavice isisavaju novac iz našeg budžeta? Javna komunalna preduzeća u ovom gradu su za samo godinu dana potrošila preko 250 000 evra na reprezentaciju, na kafanu, jelo, piće, putovanja, bahatost. To je budžet dva Nišvil džez festivala. Umesto da ovaj grad promoviše i čuva ono što je u njemu najbolje, a to je kultura, to su kulturne manifestacije, ovaj grad dozvoljava partijskim kadrovima da to rade - rekao je Pešić i dodao da 16. marta moramo glasati za suštinsku, a ne formalnu, deklarativnu decentralizaciju.

Koordinator Mladih LDP Niš Ilija Đorđević izjavio je da su mladi u tom gradu tražili da svaka škola ima svog policajca, fakultet sa jasnim stavim i jasnom politikom, ali da to nisu dobili.

- Želimo da izađemo na izbore 16. marta i damo otkaz svima koji su vodili naše gradove, koji su vodili našu zemlju. Otkaz zbog toga što nemamo normalan sistem, otkaz zato što smo počeli da mešamo normalno sa nenormalnim. Naši kadrovi su bolji od svih drugih. Kažu stariji ljudi da si bogat onoliko koliko imaš uspomena u životu. Da bismo imali uspomene prvo moramo da ih proživimo. Vreme je da neke nove generacije u Nišu, u Srbiji, prožive svoje uspomene. Vreme je za LDP - kazao je Đorđević.

Na parlamentarnoj listi za predstojeće parlamentarne izbore LDP ima 12 kandidata iz Niša.


#   Niš   javna preduzeća   izbori   LDP   izbori 2014   Srđan Pešić   Ilija Đorđević   Komunalna preduzeća   džez festival
@ldp @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima