Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jovanović: Potreban nam je mir i izlaz iz bede

rssBookmark and Share

Niš 02.03.2014. Tanjug

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je danas u Nišu da u Srbiji neće i ne sme biti nemira poput onih u Ukrajini ili BiH, jer postoji izlaz iz bede.

Jovanović: Potreban nam je mir i izlaz iz bede

Na bedu su građani bili osuđeni zbog loše politike koja se godinama vodila, a izlaz je u politici koju nudi LDP, kaže Jovanović.

"Samo u miru nešto možete da stvorite, da pokrenete fabrike koje su stale, jer reda i mira nije bilo. Samo u miru možemo ponovo da podižemo škole i fakultete, jer su stali i propali u nemiru. Samo u miru možemo opet da obnovimo bolnice. Samo u miru Srbija može da radi", rekao je Jovanović u Nišu.

U Srbiji, prema njegovim rečima, konačno mora stasati generacija koja će za sebe moći da kaže da je rođena i da živi u miru.

Lider LDP-a je istakao da je Niš propao zbog pogrešne politike koja svoje uporište ima u Beogradu i da je neophodno da svi što pre krenu u posao koji se mora uraditi u Srbiji.

"Glasajte za LDP i već 17. marta počnite od Niša da pravite grad koji će biti vredan koliko su vredni najbolji u njemu. Ako od drugog zavisi, a ne od vas, vaš grad će biti nesiguran kao što je nesiguran i moj. Ono što želim vašoj deci tražim za svoju decu u Beogradu, pa neka Nišlije biraju prvog čoveka niške policije, Beograđani prvog čoveka beogradske policije, Novosađani prvog čoveka svoje policije, i škola, univerziteta i predsednika suda, pa će tada biti reda", kazao je predsednik LDP.

Jovanović je, nastavljajući polemiku sa liderom SPS Ivicom Dačićem i predsednikom Nove demokratske stranke Borisom Tadićem, rekao da ta stranka neće učestvovati u velikoj koaliciji kakvu zamišljaju Dačić i Tadić.

"Da smo hteli sa jednim i sa drugim ne bih bio ovde danas pred vama i ne bih mogao da vam kažem - Srbijo, vreme je. Za koga? Za ovog Dačića što 25 godina nije stigao da uradi ono što treba da radi, a uradio je sve što ne sme da se radi? Ili za ovog drugog, Tadića, koji se s njim pomirio, zato što drugačije na tron nije mogao da dođe? Od 2008. godine uništava ovu zemlju više i teže nego svi pre njega, propušta šansu za šansom", rekao je Jovanović.

Lista "Čedomir Jovanović - LDP, BDZS, SDU", će na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiti pod rednim brojem 4.


#   Niš   izbori   LDP   izbori 2014   Čedomir Jovanović
@ldp @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima