Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу додељени уговори за персоналне асистенте, геронто домаћице, помоћ у кући...

rssBookmark and Share

Лесковац 18.03.2018. Јужна Србија Инфо

У Свечаној сали града Лесковца у петак су подељени уговори удружењима из области социјалне заштите по конкурсу са краја 2017. године.

У Лесковцу додељени уговори за персоналне асистенте, геронто домаћице, помоћ у кући...

Уговоре је добило 11 удружења за 14 програма и пројеката који ће бити финансирани и суфинансирани из буџета града Лесковца у 2018. години. За ову намену издвојено је 9,5 милиона динара.

За финасирање пројеката из области социјалне заштите буџетом за 2018. Предвиђено је 23 милиона динара, дој је за финансирање целокупног система социјалне заштите предвиђено око 128,8 милиона, што је за 22,4 милиона више него у 2017. години.

„Циљ града Лесковца је да успостави ефикасан систем социјалне заштите који ће одговорити на потребе свих грађана и који ће подржавати рањиве појединце и групе којима је потребна помоћ друштва и државе. Као одговорна локална самоуправа тежимо да кроз различите видове помоћи од персоналне асистенције, преко помоћи у кући, геронто домаћица и других услуга, свим људима, без обзира на хендикеп или животне потешкоће, олакшамо суочавање са свакодневним изазовима.“ Рекао је приликом поделе уговора градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

„Крајем прошле недеље са Министарством за рад, запошљавање борачка и социјална питања потписан је уговор о наменском трансферу од скоро 22 милиона динара за финансирање услуга социјалне заштите. Користим ову прилику да се захвалим министарству јер сваке године на прави начин сагледају потребе града Лесковца“ додао је Цветановић.


#   Лесковац   Горан Цветановић   социјално угрожени   локална самоуправа   персонални асистент   социјална заштита
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима