Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Leskovcu dodeljeni ugovori za personalne asistente, geronto domaćice, pomoć u kući...

rssBookmark and Share

Leskovac 18.03.2018. Južna Srbija Info

U Svečanoj sali grada Leskovca u petak su podeljeni ugovori udruženjima iz oblasti socijalne zaštite po konkursu sa kraja 2017. godine.

U Leskovcu dodeljeni ugovori za personalne asistente, geronto domaćice, pomoć u kući...

Ugovore je dobilo 11 udruženja za 14 programa i projekata koji će biti finansirani i sufinansirani iz budžeta grada Leskovca u 2018. godini. Za ovu namenu izdvojeno je 9,5 miliona dinara.

Za finasiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite budžetom za 2018. Predviđeno je 23 miliona dinara, doj je za finansiranje celokupnog sistema socijalne zaštite predviđeno oko 128,8 miliona, što je za 22,4 miliona više nego u 2017. godini.

„Cilj grada Leskovca je da uspostavi efikasan sistem socijalne zaštite koji će odgovoriti na potrebe svih građana i koji će podržavati ranjive pojedince i grupe kojima je potrebna pomoć društva i države. Kao odgovorna lokalna samouprava težimo da kroz različite vidove pomoći od personalne asistencije, preko pomoći u kući, geronto domaćica i drugih usluga, svim ljudima, bez obzira na hendikep ili životne poteškoće, olakšamo suočavanje sa svakodnevnim izazovima.“ Rekao je prilikom podele ugovora gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„Krajem prošle nedelje sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja potpisan je ugovor o namenskom transferu od skoro 22 miliona dinara za finansiranje usluga socijalne zaštite. Koristim ovu priliku da se zahvalim ministarstvu jer svake godine na pravi način sagledaju potrebe grada Leskovca“ dodao je Cvetanović.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   socijalno ugroženi   lokalna samouprava   personalni asistent   socijalna zaštita
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima