Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу од јесени почиње да ради колеџ

rssBookmark and Share

Лесковац 12.02.2011. Душан Коцић

Град Лесковац уступио на бесплатно коришћење у наредних 25 година "Сити оф Лондон колеџ" део зграде Дома војске Србије, која је крајем прошле године додељена локалној самоуправи у замену за више станова

Некадашњи Дом војске Србије од јесени колеџ
Некадашњи Дом војске Србије од јесени колеџ

ЛЕСКОВАЦ – Од наредне јесени, ако не буде неких ,,непредвиђених потешкоћа’’, Лесковац ће добити – колеџ, први на југу Србије. О томе су јуче споразум потписали директор предузећа ,,Кингсвид’’ Мирослав Јовановић, заступник лондонског колеџа (City Of London College) и градоначелник Лесковца Слободан Коцић.

Око 2.200 метара некадашње зграде Дома војске Србије – која је крајем минуле године, у размену за више станова, додељен локалној самоуправи – уступљен је потпуно бесплатно на период од две и по деценије.

Директор лондонског колеџа Јусуф Шахзад, који је присуствовао потписивању уговора истиче да ће настава бити организована за будуће менаџере, финансијске стручњаке, комјутерсте и раднике у туризму.

-По добијању акредитације Министарства образовања, почећемо да организујемо наставу, а убеђен сам у успех нашег пројекта – истиче Мирослав Јовановић, директор ,,Кингсвида’’ и професор на лондонском колеџа.

Градоначелник Лесковца Слободан Коцић оцењује да ће од отварањаколеџа користи имати млади Лесковчани који ће служати предавања на енглеском језику и биће им омогућен даљи наставак школовања широм света, град, али и шире окружење.

 


#   Лесковац   Слободан Коцић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима