Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Leskovcu od jeseni počinje da radi koledž

rssBookmark and Share

Leskovac 12.02.2011. Dušan Kocić

Grad Leskovac ustupio na besplatno korišćenje u narednih 25 godina "Siti of London koledž" deo zgrade Doma vojske Srbije, koja je krajem prošle godine dodeljena lokalnoj samoupravi u zamenu za više stanova

Nekadašnji Dom vojske Srbije od jeseni koledž
Nekadašnji Dom vojske Srbije od jeseni koledž

LESKOVAC – Od naredne jeseni, ako ne bude nekih ,,nepredviđenih poteškoća’’, Leskovac će dobiti – koledž, prvi na jugu Srbije. O tome su juče sporazum potpisali direktor preduzeća ,,Kingsvid’’ Miroslav Jovanović, zastupnik londonskog koledža (City Of London College) i gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić.

Oko 2.200 metara nekadašnje zgrade Doma vojske Srbije – koja je krajem minule godine, u razmenu za više stanova, dodeljen lokalnoj samoupravi – ustupljen je potpuno besplatno na period od dve i po decenije.

Direktor londonskog koledža Jusuf Šahzad, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora ističe da će nastava biti organizovana za buduće menadžere, finansijske stručnjake, komjuterste i radnike u turizmu.

-Po dobijanju akreditacije Ministarstva obrazovanja, počećemo da organizujemo nastavu, a ubeđen sam u uspeh našeg projekta – ističe Miroslav Jovanović, direktor ,,Kingsvida’’ i profesor na londonskom koledža.

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić ocenjuje da će od otvaranjakoledža koristi imati mladi Leskovčani koji će služati predavanja na engleskom jeziku i biće im omogućen dalji nastavak školovanja širom sveta, grad, ali i šire okruženje.

 


#   Leskovac   Slobodan Kocić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima