Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу због епидемије малих богиња поднето 26 пријава

rssBookmark and Share

20.04.2011. Душан Коцић

Родитељи неће бити кажњени уколико су после добијања позива одвели децу у Дом здравља на вакцинацију, што је била њихова законска обавеза

МЗ Марко Црни у Лесковцу
МЗ Марко Црни у Лесковцу

ЛЕСКОВАЦ – Због непоштовања одлуке Републичке санитарне инспекције, против 26 родитеље из Лесковца поднете су прекршајне пријаве и они ће бити новчано кажњени до 50.000 динара.

Како смо обавештени, ако су родитељи у међувремену, од подношења пријаве и добијања позива, испоштовали законску обавезу, односно налог инспекцијских органа, пријаве ће бити одбачене.

У лесковачком крају од децембра прошле године од малих богиња оболело је око 140 особа, највише деце у селу Брестовцу, али и у сва три росмска насеља у граду.

-Одељење републичке санитарне инспекције Јабланичког округа предузело је протеклих недеља ванредне мере на сузбијању епидемије малих богиња у Лесковцу и читавом Јабланичком округу - каже др Горан Стаменковић, начелник инспекције.

У акцију анимирања родитеља да одведу децу на вакцинацију били су укључени бројни асистенци из ромских средина, али ни то није било довољно, јер су поједни родитељи одбијали сваки вид комуникације.



#   Горан Стаменковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима