Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Leskovcu zbog epidemije malih boginja podneto 26 prijava

rssBookmark and Share

20.04.2011. Dušan Kocić

Roditelji neće biti kažnjeni ukoliko su posle dobijanja poziva odveli decu u Dom zdravlja na vakcinaciju, što je bila njihova zakonska obaveza

MZ Marko Crni u Leskovcu
MZ Marko Crni u Leskovcu

LESKOVAC – Zbog nepoštovanja odluke Republičke sanitarne inspekcije, protiv 26 roditelje iz Leskovca podnete su prekršajne prijave i oni će biti novčano kažnjeni do 50.000 dinara.

Kako smo obavešteni, ako su roditelji u međuvremenu, od podnošenja prijave i dobijanja poziva, ispoštovali zakonsku obavezu, odnosno nalog inspekcijskih organa, prijave će biti odbačene.

U leskovačkom kraju od decembra prošle godine od malih boginja obolelo je oko 140 osoba, najviše dece u selu Brestovcu, ali i u sva tri rosmska naselja u gradu.

-Odeljenje republičke sanitarne inspekcije Jablaničkog okruga preduzelo je proteklih nedelja vanredne mere na suzbijanju epidemije malih boginja u Leskovcu i čitavom Jablaničkom okrugu - kaže dr Goran Stamenković, načelnik inspekcije.

U akciju animiranja roditelja da odvedu decu na vakcinaciju bili su uključeni brojni asistenci iz romskih sredina, ali ni to nije bilo dovoljno, jer su pojedni roditelji odbijali svaki vid komunikacije.



#   Goran Stamenković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima