Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У присуству амбасадора Египта, Туниса и Марока у Нишу отворена изложба арапске калиграфије

rssBookmark and Share

Ниш 18.11.2021. Јужна Србија Инфо

Изложба арапске калиграфије, аутора Александра Станковића из Ниша, отворена је у Официрском дому у присуству градске већнице Адриане Анастасов, помоћнице градоначелнице Ниша Јоване Митић и амбасадора Египта, Туниса и Марока.

У присуству амбасадора Египта, Туниса и Марока у Нишу отворена изложба арапске калиграфије

Изложба арапске калиграфије, која ће бити отворена у наредне две недеље, представља део међународне сарадње Града Ниша, рекла је Адриана Анастасов.

Ми смо најавили још на самом почетку нашег мандата да ћемо подржавати слободне уметнике и све оне који желе да допринесу културном садржају Ниша, напоменула је она.

Амбасадор Египта Његова екселенција Амр Агувејли, земље која је седиште Арапске лиге, оценио је да је изложба импозантна и да арапска калиграфија јесте „дупла уметност“ – најпре је визуелна, јер прво приметимо цртеж, а затим је то и књижевност која садржи изабране  мудрости.

Ми желимо да у Србији промовишемо арапску културу и језик и пријатељство са Србијом, рекао је Агувејли.

Аутор изложбе Александар Станковић калиграфијом се бави као аутодиктат 10 година, а још пре тридесет година почео је самостално да учи арапски језик. Изложио је радове арапске калиграфије настале у последње две године чија садржина јесу заправо цитати из Библије и арапске народне мудрости. Члан је клуба арапских калиграфа.


#   Ниш   изложба   амбасадор   Адријана Анасатасов   Арапи   Египат   Тунис   калиографија   Мароко
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима