Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посета амбасадора Туниса: Ниш и Бизерта – братски градови

rssBookmark and Share

Ниш 17.08.2022. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и Његова екселенција амбасадор Републике Тунис Сеиф Алах Режеб потврдили су у разговору у Градској кући решеност да Град Ниш и туниски град Бизерта ускоро потпишу Споразум о сарадњи.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Иницијатива о братимљењу Ниша и Бизерте потекла је од Удружења потомака ратника Србије 1912 – 1920.

У Бизерти се налази највеће српско гробље где почивају припадници Првог пука нишких резервних трупа из Ниша и околине, учесници Првог светског рата.

Осим историје која повезује два града, саговорници су се сагласили да су Ниш и Бизерта индустријски, технолошки, универзитетски и културни центри са великим бројем фестивала, да су веома слични градови који су добро позиционирани у својим земљама са великим развојним потенцијалима.

У разговору у коме је учествовао директор Канцеларије за локални економски развој Душан Радивојевић, истакнуте су могућности сарадње два града у областима привреде, напредних технологија, образовања, културе и туризма.

Неколико организованих група Тунижана боравила је овог лета у Нишу, напоменула је градоначелница Ниша и оценила да тај податак охрабрује.

Његова екселенција Сеиф Алах Режеб посебно је указао добру позицију Ниша као саобраћајног чворишта и на могућност да Тунижани користе наш аеродром као централни за посете Србији и региону.


#   Ниш   Драгана Сотировски   амбасадор   Тунис   Сеиф Алах Режеб - Тунис   Бизерта (Тунис)
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима