Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У току Форума научних технологија изложба старих апарата Еи Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 31.10.2018. Јужна Србија Инфо

У Официрском дому у Нишу ће, у оквиру 4. Форума напредних технологија од 6. до 9. новембра, и ове године бити постављена изложба старих производа Електронске индустрије у Нишу под називом “Ниш – град електронике кроз време”.

Илустрација: Limundo Televizor Riviera De Luxe -EI NIS
Илустрација: Limundo Televizor Riviera De Luxe -EI NIS

Овим поводом, Удружење за неговање индустријске баштине и промоцију напредних технологија и Удружење стваралаца Ниш позива све оне који имају старе апарате/уређаје произведене у Електронске индустрије Ниш да се јаве и придруже их изложбеним експонатима.

Сви заинтересовани за учешће у акцији електронских и електротехничких апарата и рачунарских уређаја који су прозведени почетком друге половине прошлог века могу се за додатне информације јавити Организационом одбору изложбе којим руководи проф. др Братислав Миловановић на мејл адресу batam@pogled.net, или на телефон 063 400 080 и донети у седиште Центра у Нишу Универзитета Сингидунум (Николе Пашића 28).

Власници могу своје производе уступити само за изложбу у време трајања 4. Форума НТ или трајно оставити (донирати) организаторима Форума и Удружењу, јер се стална изложба између два Форума засада налази у просторијума Сингидунум Универзитета (Центар у Нишу) са циљем да се у блиској будућности створе услови за оснивање и отварање музеја индустријске баштине у оквиру Научно технолошког парка у Нишу.

Овим се захваљујемо свим учесницима сабирне акције уверени да ће реализација ове акције допринети да сачувамо од забоправа изузетне резултате нишких инжењера и техничара из прошлог века и инспирисати младе људе за нове домете са циљем да Ниш постане светски признати центар напредних технологија.

Удружење за неговање индустријске баштине и промоцију напредних технологија (inbastina2gmail.com)

Организациони одбор изложбе “Ниш – град електронике кроз време”.

Коментара: 0


#   Ниш   изложба   апарати   ЕИ Ниш   Електронска индустрија   Форум напредних технологија   Братислав Миловановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима