Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Угоститељи због ковид пропусница затварају врата у 22 часа

Bookmark and Share

26.10.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Синоћ је почело кажњавање оних који бораве у затвореним угоститељским објектима, а који немају ковид пропусницу. Многи угоститељски објекти скратили су радно време до 22 часа, каже помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Др Горан Стаменковић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је у локалима који су радили после 22 часа углавном поштована обавеза поседовања ковид пропусница, а грађани су најчешће имали сертификат о вакцинацији.

Додао је да је синоћ био интензиван инспекцијски надзор, али да су многи угоститељски објекти сами ограничили радно време и престали да раде од 22 часа.

Та је слика, како каже, забележена широм Србије, од Врања до Суботице.

"Да ли то говори да су послодавци неспремни звог својих запослених који можда нису вакцинисани, то ћемо видети. Мислим да то није оправдање, да се о овоме доста дуго већ прича и да је било времена за добре припреме", рекао је Стаменковић.

Истиче да се обавезе према држави морају поштовати јер ово је важна противепидемијска мера.

"Потребно је да нам буду партнери. Не да их кажњавамо, него да обезбеде услове, да поштују ковид сертификат и да сви или буду вакцинисани или буду проверени, да бисмо спречили ковид 19 и ово оптерећење здравственог система", поручио је Стаменковић.

Додаје да се не одустаје ни од дневних надзора, да се контролишу тржни центри, хипермаркети, као и јавни саобраћај.

Према његовим речима, у току прошле недеље било је преко 21.000 надзора, скоро за 85 одсто више него почетком месеца. Број прекршајних налога повећан је скоро три пута – само прошле недеље писано је скоро 500 прекршајних налога.

"Дупло је повећан број прекршајних налога изречених угоститељским објектима, а и даље се крше мере. Чак 22 правна лица и предузетника је кажњено, немали број у трговинским објектима – 32 власника, односно правна лица, од 198 прекршајних налога, ту су и корона редари. И у јавном саобраћају је кажњено 11 превозника", рекао је Стаменковић.


#   угоститељски објекат   Коронавирус   ковид пропусница
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима