Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уклоњен Скејт-парк на Византијском булевару

rssBookmark and Share

Ниш 09.07.2019. Јужна Србија Инфо

Због дотрајалости и опасности по безбедност деце, а по налогу Градске општине Медијана, радници Јавно-комуналног предузећа “Медиана” уклонили су скејт парк на Византијском булевару, поред моста на Габровачкој реци.

Уклоњен Скејт-парк на Византијском булевару

Начелник општинске управе Саша Маркишић каже да је скејт парк уклоњен јер је био небезбедан за децу, а није могао да буде поправљен у складу са Правилником о безбедности дечијих игралишта који је донет августа прошле године.

Начелник Маркишић каже да је донета одлука о уклањању, јер ако би се скејт парк поправљао то би морало да буде од оригиналних делова.

- Чинимо то пре свега зарад безбедности наших најмлађих суграђана. Грађани су нам се већ јављали са примедбама да је скејт парк небезбедан па смо одлучили да га уклонимо. Утврђено је да је мобилијар доста оштећен и да не постоји могућност његове поправке, каже Саша Маркишић.

Он додаје да ће простор на коме се налазио скејт парк остати грађанима и општини, а грађани ће рећи шта желе да се нађе на овом простору, у складу са могућностима и захтевима грађана.

Општина Медијана ће наредних недеља парама из сопственог буџета поправити комплетан парковски мобилијар на подручју те општине, а приоритет ће бит “брод” у парку Чаир који је дотрајао и оштећен. 

- Наложили смо да се уклони све што је оштећено из "кравице" у Парку Свети Сава, а да уместо тога поставимо љуљашке и клацкалице познатих произвођача. Размишљамо о уклањању "Нивеиног" мобилијара у Улици Доктора Милутина Ивковића, јер не можемо да пронађемо произвођача и заменимо оштећене делове оргиналним, наглашава Маркишић. 

Општина Медијана ће, у складу са Правилником о безбедности дечијих игралишта на свим клацкалицама, љуљашкама и другим справама у парковима поставити таблице са именом произвођача опреме, атестом и узрастом деце која могу да их користе. 


#   Ниш   Медијана градска општина   Свети Сава   скејт парк   Византијски булевар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима