Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зорана и Вања обишли Дољевац: Улагање у инфраструктуру за бољи живот грађана

rssBookmark and Share

Дољевац 27.11.2018.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас с министром спорта и омладине Вањом Удовичићем општину Дољевац и том приликом са руководством општине одржала састанак на тему инфраструктурних пројеката и унапређења квалитета живота грађана Дољевца.

Зорана и Вања обишли Дољевац: Улагање у инфраструктуру за бољи живот грађана

Михајловићева је похвалила руководство општине и истакла да не постоје мала и велика места, нити мали и велики путеви, рекавши да је држава само у овој години издвојила 100 милиона динара за реконструкцију и одржавање путева у општини.

”Општина Дољевац једна је од најбољих у Србији када говоримо о реализацији активности из ресора Министарства и међу најбржима у издавању грађевинских дозвола. Данас смо разговарали о инфраструктурним пројектима којима ће се стандард живота грађана овде побољшати. Дољевац има одличну позицију, ту се укрштају две међународне пруге, будући ауто-пут Ниш-Мердаре-Приштина пролазиће у близини и нема ниједног разлога да не наставимо да инвестирамо у ову општину”, рекла је она.

Михајловићева, која је пре састанка у општини заједно са министром Удовичићем посетила Основну школу ”Вук Караџић”, рекла је да је за општину важно што улаже у младе и ствара услове да деца одрастају, образују се и остају да живе у свом граду.

”Помажемо општини да изгради инфраструктуру да деца која ће се тек родити, као и она која данас одрастају и школују се овде, остану у Дољевцу, формирају своје породице и ту се запосле. Помогли смо и да почне реконструкција старог ауто-пута, вредна шест милиона евра”, рекла је она.

Министар спорта и омладине Вања Удовичић истакао је да је лако радити са онима који су успешни и похвалио руководство општине што улаже у омладинску политику и ствара услове да сви грађани Дољевца живе боље.

”Данас смо разговарали о пројектима значајним за Дољевац, пре свега о изградњи нових спортских објеката и решавању спорних, попут балон хале у Малошишту. Важно је што су млади у општини активни, што доносе пројекте који стварају бољу слику Дољевца”, рекао је Удовичић.

Горан Љубић, председник Привременог органа општине Дољевац, рекао је да је ово важан дан за општину и да је са двоје министара договорио подршку у реализацији свих за оппштину важних пројеката.

”Разговарали смо о реконструкцији старог ауто-пута, саобраћај ће коначно бити измештен из општине, договорили смо се око реконструкције пруга и пружних прелаза, реконструкције железничке станице, као и о другим питањима из ресора Министарства грађевинарства, пре свега озакоњења објеката. Захваљујем Влади Србије на подршци”, рекао је Љубић.

Драгана Сотировска, начелница Нишавског округа, истакла је да је ово добар пример како општина и округ могу да сарађују са Владом Србије и додала да се испуњава све што је договорено пре неколико месеци на састанку у Нишавском округу са потпредседницом Михајловић.

”Дољевац је једна од најмањих општина у округу, али је највеће градилиште. Као начелница округа, не могу а да не будем задовољна када знам да ће се реконструисати две важне пруге, да се разматра оснивање мешовите средње школе, да ће бити изграђене нове спортске хале у Дољевцу и да Влада Србије препознаје и реагује на потребе грађана у овом делу Србије”, рекла је Сотировски.

 


#   Вања Удовичић   саобраћај   Драгана Сотировски   ауто-пут   Зорана Михајловић   Дољевац   Горан Љубић   средње школе
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима