Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zorana i Vanja obišli Doljevac: Ulaganje u infrastrukturu za bolji život građana

rssBookmark and Share

Doljevac 27.11.2018.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je danas s ministrom sporta i omladine Vanjom Udovičićem opštinu Doljevac i tom prilikom sa rukovodstvom opštine održala sastanak na temu infrastrukturnih projekata i unapređenja kvaliteta života građana Doljevca.

Zorana i Vanja obišli Doljevac: Ulaganje u infrastrukturu za bolji život građana

Mihajlovićeva je pohvalila rukovodstvo opštine i istakla da ne postoje mala i velika mesta, niti mali i veliki putevi, rekavši da je država samo u ovoj godini izdvojila 100 miliona dinara za rekonstrukciju i održavanje puteva u opštini.

”Opština Doljevac jedna je od najboljih u Srbiji kada govorimo o realizaciji aktivnosti iz resora Ministarstva i među najbržima u izdavanju građevinskih dozvola. Danas smo razgovarali o infrastrukturnim projektima kojima će se standard života građana ovde poboljšati. Doljevac ima odličnu poziciju, tu se ukrštaju dve međunarodne pruge, budući auto-put Niš-Merdare-Priština prolaziće u blizini i nema nijednog razloga da ne nastavimo da investiramo u ovu opštinu”, rekla je ona.

Mihajlovićeva, koja je pre sastanka u opštini zajedno sa ministrom Udovičićem posetila Osnovnu školu ”Vuk Karadžić”, rekla je da je za opštinu važno što ulaže u mlade i stvara uslove da deca odrastaju, obrazuju se i ostaju da žive u svom gradu.

”Pomažemo opštini da izgradi infrastrukturu da deca koja će se tek roditi, kao i ona koja danas odrastaju i školuju se ovde, ostanu u Doljevcu, formiraju svoje porodice i tu se zaposle. Pomogli smo i da počne rekonstrukcija starog auto-puta, vredna šest miliona evra”, rekla je ona.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić istakao je da je lako raditi sa onima koji su uspešni i pohvalio rukovodstvo opštine što ulaže u omladinsku politiku i stvara uslove da svi građani Doljevca žive bolje.

”Danas smo razgovarali o projektima značajnim za Doljevac, pre svega o izgradnji novih sportskih objekata i rešavanju spornih, poput balon hale u Malošištu. Važno je što su mladi u opštini aktivni, što donose projekte koji stvaraju bolju sliku Doljevca”, rekao je Udovičić.

Goran Ljubić, predsednik Privremenog organa opštine Doljevac, rekao je da je ovo važan dan za opštinu i da je sa dvoje ministara dogovorio podršku u realizaciji svih za oppštinu važnih projekata.

”Razgovarali smo o rekonstrukciji starog auto-puta, saobraćaj će konačno biti izmešten iz opštine, dogovorili smo se oko rekonstrukcije pruga i pružnih prelaza, rekonstrukcije železničke stanice, kao i o drugim pitanjima iz resora Ministarstva građevinarstva, pre svega ozakonjenja objekata. Zahvaljujem Vladi Srbije na podršci”, rekao je Ljubić.

Dragana Sotirovska, načelnica Nišavskog okruga, istakla je da je ovo dobar primer kako opština i okrug mogu da sarađuju sa Vladom Srbije i dodala da se ispunjava sve što je dogovoreno pre nekoliko meseci na sastanku u Nišavskom okrugu sa potpredsednicom Mihajlović.

”Doljevac je jedna od najmanjih opština u okrugu, ali je najveće gradilište. Kao načelnica okruga, ne mogu a da ne budem zadovoljna kada znam da će se rekonstruisati dve važne pruge, da se razmatra osnivanje mešovite srednje škole, da će biti izgrađene nove sportske hale u Doljevcu i da Vlada Srbije prepoznaje i reaguje na potrebe građana u ovom delu Srbije”, rekla je Sotirovski.

 


#   Vanja Udovičić   saobraćaj   Dragana Sotirovski   auto-put   Zorana Mihajlović   Doljevac   Goran Ljubić   srednje škole
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima