Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За десетак дана биће завршени радови на обнови ауто-пута код искључења за Мерошину

rssBookmark and Share

Мерошина 04.08.2020. Јужна Србија Инфо

Зорана Михајловић, обишла је радове на рехабилитацији ауто-пута на деоници Ниш–Мерошина

За десетак дана биће завршени радови на обнови ауто-пута код искључења за Мерошину

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, обишла је данас заједно са начелницом Нишавског округа Драганом Сотировски и директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком радове на рехабилитацији ауто-пута на деоници Ниш–Мерошина, и том приликом рекла да се годишње издваја више од 160 милиона евра за одржавање и рехабилитацију путева у Србији.

Михајловићева је рекла да је за ову годину планирана рехабилитација 191 км ауто-пута и да је до сада завршено 140 км. 

“Саобраћај јесте смањен, као и приходи „Путева Србије“, али ми морамо да водимо рачуна о својим путевима и да се спремамо за све наредне године. Нема дела Србије у ком се не ради. Раде се и велики пројекти, сва градилишта су отворена и то је важно за наш привредни раст”, рекла је она. 

Михајловићева је подсетила и да су резултати у грађевинарству у другом кварталу ове године одлични, те да бележимо за 10 одсто више запослених у односу на исти период прошле године, и то највише у железничким и путарским пројектима, 14 одсто. 

Начелница Нишавског округа Драгана Сотировска, рекла је да нема лепше поруке, него када нам држава показује да смо сви јако важни, и да без обзира на то у ком делу Србије живимо, помоћ је ту. 

„Нема лепше поруке државе него када вам помаже улажући у инфраструктуру, јер тиме доказује да смо јој подједнако важни и да помоћ можемо да очекујемо и у свим другим важним областима живота. Када имате добре путеве можете се надати и бржем развоју краја“, истакла је начелница Нишавског управног округа Драгани Сотировски, дочекавши потпредседницу Михајловић.

“Ова рехабилитација ауто-пута је важна јер води даље ка југу, а поспешиће и туризам у овом крају. Радујемо се такође градњи ауто-пута од Ниша до Мердара, јер је то значајно за даљи развој свих градова и општина у овом делу Србије”, рекла је она. 

Начелница Сотировски је у сусрету са министарком истакла важност искључења са Коридора 10 код Нишке Бање, као и изградње краћег пута од ауто-пута ка Сокобањи.

Зоран Дробњак изјавио је да се тренутно рехабилитује деоница дуга 5,6 км и да ће радови бити готови за десетак дана. 

“Такође, радимо и деоницу од Ражња до Алексинца дугу 23 км. Из кредита ЕБРД потом ћемо почети да радимо и десну страну”, рекао је он. 


#   Путеви Србије   Мерошина   Драгана Сотировски   ауто-пут   Зорана Михајловић   Министарство грађевинарства   Нишавски управни округ   Зоран Дробњак
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима