Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У друштву бројних грађана и гостију из земље и иностранства обележена слава Градске општине Медијана, Света Петка

rssBookmark and Share

Ниш 26.10.2019. Јужна Србија Инфо

Доделом признања ГО Медијана обележила је своју славу, Света Петку. Највише признање, Дукат Медијане припало је генерал–потпуковнику Милосаву Симовићу, команданту Копнене војске за очување историјских вредности и афирмацију Војске Србије, АД Планинки из Куршумлије, за вишегодишњу помоћ у реализацији активности ГО Медијана, као и волонтерима НУРДОР-а Тамари Кларић и Богдану Стевановићу, за хуманост и несебичност пружену НУРДОР-у, деци Србије и Ниша.

У друштву бројних грађана и гостију из земље и иностранства обележена слава Градске општине Медијана, Света Петка

За несебичну дугогодишњу помоћ у уређењу насеља Брзи Брод,  Благодарницом је награђено Удружење "Пријатељи Брзог Брода", а за хуманитарни рад Удружење нишких домаћица и домаћина.

Благодарницу је добила и књижевница Виолета Јовић, за промоцију песничке речи,  непресушну бригу о књизи и младима  и приватна предузетница Марта Трпески за очување традиције Ниша и југа Србије и помоћ у организацији манифестација Градске општине Медијана.

Једина добитница Даровнице је Душица Ђорић, васпитачица у Предшколској установи „Пчелица“, за дугогодишњи педагошки рад и  неисцрпну посвећеност васпитању деце.

У свом обраћању гостима, председник Градске општине Медијана осврнуо се између осталог на резултате постигнуте у последње две године.
-Откако сам на челу ове општине, више од 250 манифестација и догађаја испунило је календар општине. Посветили смо их свим генерацијама, понајвише најмлађима, ученицима, студентима и бризи за увећање породице.

Данас у топлини Светосавског дома захваљујемо храбрима и великодушнима, који су на неки начин држави, граду, општини, само трунку више од других даривали своје време, таленат и срце – рекао је Коцић. 

Као и сваке године слава највеће нишке општине обележена је у друштву бројних грађана и гостију из земље и иностранства. Славски колач пресекао је отац Бранко, старешина Саборне цркве у Нишу, са свештенством нишке Епархије.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   Света Петка   Светосавски дом   Небојша Коцић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима