Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U društvu brojnih građana i gostiju iz zemlje i inostranstva obeležena slava Gradske opštine Medijana, Sveta Petka

rssBookmark and Share

Niš 26.10.2019. Južna Srbija Info

Dodelom priznanja GO Medijana obeležila je svoju slavu, Sveta Petku. Najviše priznanje, Dukat Medijane pripalo je general–potpukovniku Milosavu Simoviću, komandantu Kopnene vojske za očuvanje istorijskih vrednosti i afirmaciju Vojske Srbije, AD Planinki iz Kuršumlije, za višegodišnju pomoć u realizaciji aktivnosti GO Medijana, kao i volonterima NURDOR-a Tamari Klarić i Bogdanu Stevanoviću, za humanost i nesebičnost pruženu NURDOR-u, deci Srbije i Niša.

U društvu brojnih građana i gostiju iz zemlje i inostranstva obeležena slava Gradske opštine Medijana, Sveta Petka

Za nesebičnu dugogodišnju pomoć u uređenju naselja Brzi Brod,  Blagodarnicom je nagrađeno Udruženje "Prijatelji Brzog Broda", a za humanitarni rad Udruženje niških domaćica i domaćina.

Blagodarnicu je dobila i književnica Violeta Jović, za promociju pesničke reči,  nepresušnu brigu o knjizi i mladima  i privatna preduzetnica Marta Trpeski za očuvanje tradicije Niša i juga Srbije i pomoć u organizaciji manifestacija Gradske opštine Medijana.

Jedina dobitnica Darovnice je Dušica Đorić, vaspitačica u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“, za dugogodišnji pedagoški rad i  neiscrpnu posvećenost vaspitanju dece.

U svom obraćanju gostima, predsednik Gradske opštine Medijana osvrnuo se između ostalog na rezultate postignute u poslednje dve godine.
-Otkako sam na čelu ove opštine, više od 250 manifestacija i događaja ispunilo je kalendar opštine. Posvetili smo ih svim generacijama, ponajviše najmlađima, učenicima, studentima i brizi za uvećanje porodice.

Danas u toplini Svetosavskog doma zahvaljujemo hrabrima i velikodušnima, koji su na neki način državi, gradu, opštini, samo trunku više od drugih darivali svoje vreme, talenat i srce – rekao je Kocić. 

Kao i svake godine slava najveće niške opštine obeležena je u društvu brojnih građana i gostiju iz zemlje i inostranstva. Slavski kolač presekao je otac Branko, starešina Saborne crkve u Nišu, sa sveštenstvom niške Eparhije.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   Sveta Petka   Svetosavski dom   Nebojša Kocić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima