Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уз помоћ рецикломата на кеју до до бесплатних концерата

rssBookmark and Share

Ниш 14.04.2022. Јужна Србија Инфо

У сарадњи Града Ниша, ЈКП „Медиана“, Секопака и организације младих КОМО18 на кеју је постављен рецикломат, бројач рециклиране амбалаже.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Када број јединица амбалажног отпада достигне 100.000 млади ће обезбедити себи концерт на кеју по сопственом избору гласањем путем друштвених мрежа и на друге начине. То ће бити награда за труд који чине како би кеј био чистији и уреднији.

Акцији прикупљања отпада на овај начин придружили су се заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић, вршилац дужности директора ЈКП „Медиана“ Иван Михајловић, генерална директорка Секопака Виолета Белановић Кокир и Димитрије Нешовић из организације младих КОМО18.

Они су указали на предности оваквог начина прикупљања и рециклирања отпада, позвали све младе људе да учествују у акцији, да обезбеде себи концерт и чувају свој град.

Рецикломат, величине једне трафике, има два отвора. У једном се убацује стакло, а у другом пластика, метал и тетрапак. На дисплеју може да се прочита колико је јединица амбалажног отпада рециклирано.


#   Ниш   Медијана градска општина   Душица Давидовић   рециклажа   рецикломат
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима