Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градско веће, уместо да решава "ex tempore" директоре јавних предузећа, бави се персоналним решењима

rssBookmark and Share

Ниш 12.10.2017 З.Стојнић, Јужна Србија Инфо

На данас одржаној седнци Градског већа у Нишу, која није најављена медијима, уместо да се расправља о кандидатима за директоре јавних предузећа и проследи Скупштини на гласање, Марина Јанковић, досадашњи секретара Градског већа, предложена Скупштини за место начелника Службе за послове Градског већа.

Тајна седница.... Фото: Јужна Србија
Тајна седница.... Фото: Јужна Србија

Иако се одржавње седница Градског већа уредно најављује на званичном сајту Града Ниша и путем мејла медијским редакцијама, данашње заседање је остало "тајно", што на већ узаврелу ситуацију у граду, баца још већу сумњу.

На данашњем "тајном" већању градске владе, донета је одлука да се досадашњи секретар Градског већа, Марина Јанковић, преименује у начелника Службе за послове Градског већа, сазнајемо незванично.

Иако проверени извор портала Јужна Србија Инфо уверава да се суштински ништа неће променти, да је све легално и да је то морало да се обави због нове организације Градске управе, ово експресно заседање баца сенку на овакву одлуку, тачније на време када се она реализије, нарочито сада, када би Градско веће морало да заврши своју обавезу и коначно проследи комисијску одлуку о кандидтаима за директоре јавних прдузећа у Нишу.

Да ли ће начелница имати и ширу листу овлашћења, нисмо успели да сазнамо... 

(ex temopre: лат. медицински израз, "одмах" сместа", "хитно", "под хитно")

Коментара: 0


#   Ниш   Градско веће  систематизација  Марина Јанковић  Комисија за избор директора
@
[ Додај коментар ]