Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велики избор занимања у Техничкој школи у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 25.05.2020. Јужна Србија Инфо

Техничка школа „15.мај“ из Прокупља у нову школску годину уписаће 180 ученика на четири смера. Они који се определе за ту школу моћи ће да на трогодишњем или четворогодишњем школовању стекну потребна знања и вештине које ће им обезбедити да брже и лакше дођу до запослења, рекла је директорка школе Биљана Миленковић.

Велики избор занимања у Техничкој школи у Прокупљу

Како је навела у области машинства и обраде метала уписаће по 30 ученика и то на смеровима техничар за компјутерско управљање, руковалац ЦНЦ машинама и машински техничар моторних возила.

Свршени основци који се определе за област електротехнике имају могућност да се школују за занимања, електротехничар рачунара, сервисер термичких и расхладних уређаја и аутоелектичар.

На саобраћајном смеру школоваће се 30 возача моторних возила, а у области текстилства и кожарства биће места за још 30 моделара одеће.

Честитајући ученицима и колегама Дан школе „15.мај“, директорка Миленковић  је истакла да ове године због епидемије корона вируса, овај важан датум није могао да буде обележен на уобичајен начин.

-Иако нисмо заједно, успели смо да последњих дана обавимо и промоцију школе и да у томе будемо први и најкреативнији. Без обзира на све, успели смо сви заједно да одржимо наставу, преносимо и усвајамо знања, што је и наш основни задатак, нагласила је директорка Техничке школе Биљана Миленковић и садашњим и будућим ђацима пожелела много успеха у даљем  школовању.


#   Прокупље   Биљана Миленковић   упис   Техничка школа 15. мај Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима