Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veliki izbor zanimanja u Tehničkoj školi u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 25.05.2020. Južna Srbija Info

Tehnička škola „15.maj“ iz Prokuplja u novu školsku godinu upisaće 180 učenika na četiri smera. Oni koji se opredele za tu školu moći će da na trogodišnjem ili četvorogodišnjem školovanju steknu potrebna znanja i veštine koje će im obezbediti da brže i lakše dođu do zaposlenja, rekla je direktorka škole Biljana Milenković.

Veliki izbor zanimanja u Tehničkoj školi u Prokuplju

Kako je navela u oblasti mašinstva i obrade metala upisaće po 30 učenika i to na smerovima tehničar za kompjutersko upravljanje, rukovalac CNC mašinama i mašinski tehničar motornih vozila.

Svršeni osnovci koji se opredele za oblast elektrotehnike imaju mogućnost da se školuju za zanimanja, elektrotehničar računara, serviser termičkih i rashladnih uređaja i autoelektičar.

Na saobraćajnom smeru školovaće se 30 vozača motornih vozila, a u oblasti tekstilstva i kožarstva biće mesta za još 30 modelara odeće.

Čestitajući učenicima i kolegama Dan škole „15.maj“, direktorka Milenković  je istakla da ove godine zbog epidemije korona virusa, ovaj važan datum nije mogao da bude obeležen na uobičajen način.

-Iako nismo zajedno, uspeli smo da poslednjih dana obavimo i promociju škole i da u tome budemo prvi i najkreativniji. Bez obzira na sve, uspeli smo svi zajedno da održimo nastavu, prenosimo i usvajamo znanja, što je i naš osnovni zadatak, naglasila je direktorka Tehničke škole Biljana Milenković i sadašnjim i budućim đacima poželela mnogo uspeha u daljem  školovanju.


#   Prokuplje   Biljana Milenković   upis   Tehnička škola 15. maj Prokuplje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima