Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dualno obrazovanje u prokupačkoj Tehničkoj školi „15. maj“

rssBookmark and Share

Prokuplje 25.01.2022. Južna Srbija Info

U Tehničkoj školi „15. maj“ u Prokuplju velika pažnja poklanja se praktičnoj nastavi. Proteklih godina učenici su svoja znanja i veštine dopunjavali praktičnim radom u školskim kabinetima i radionicama, kao i u mnogobrojnim firmama.

Dualno obrazovanje u prokupačkoj Tehničkoj školi „15. maj“

-Duelno obrazovanje ili učenje kroz rad sada dobija još više na značaju. Tehnička škola obrazuje kadrove za tačno određene poslove. Zbog toga smo sada napravili jedan iskorak napred kada je u pitanju učenje kroz rad, izjavila je direktor ove škole Biljana Milenković i dodala da je škola uspostavila saradnju sa Privrednom komorom Srbije (PKS).

Na dopis PKS da prokupačke i topličke firme izraze potrebe za školovanje kadrova javila se firma „GAMA“ iz Prokuplja, koja je izrazila želju za zapošljavanje tehničara za kompjutersko upravljanje CNC mašinama.

Direktorica Milenković je naglasila da je škola postala posrednik između PKS i firmi u duelnom obrazovanju, odnosno učenju kroz rad.

-Da firma „GAMA“ ispunjava kriterijume za odvijanje praktične nastave naših učenika  u svojim proizvodnim halama dopis smo dobili od PKS. Učenici koji se obrazuju za obrazovni profil „ tehničari za upravljanje CNC mašinama“ tokom druge godine školovanja praktičnu nastavu obavljaće u ovom prokupačkom preduzeću, izjavila je Milenković i dodala da je interesovanje za učenje kroz rad srednjoškolaca već pokazala i nemačka firma „LEONI“ u Prokuplju.

Profesor mašinske grupe predmeta Dejan Đorđević naglašava da je dobro što je uspostavljena spona Privredne komore Srbije, privrednih subjekata i škole.

-Osnovni cilj školovanja je da se prate zahtevi privrede. Zbog toga smatram da je ova spona dobro došla i da će od ove saradnje najveće koristi imati naši đaci, izjavio je on.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane korona virusom učenici elektro, mašinske, tekstilne i saobraćajne struke Tehničke škole, umestu u pojedinim firmama, praktičnu nastavu sada obavljaju u školskim kabinetima i radionicama.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Tehnička škola 15. maj Prokuplje   dualno obrazovanje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima