Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Modelar odeće - novi smer u Tehničkoj školi „15. maj“ u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 19.10.2020. Južna Srbija Info

Za potrebe privrede, pre dve godine u Tehničkoj školi „15. maj“ u Prokuplju, otvoren je novi smer za učenike. Reč je o modelaru odeće čije školovanje traje četiri godine. Osim sticanja teorijskog znanja, velika pažnja pridaje se i praktičnoj nastavi.

Modelar odeće - novi smer u Tehničkoj školi „15. maj“ u Prokuplju

-Nastojeći da pratimo savremene trendove i tehnološka dostignuća u izradi odevnih predmeta, naš kabinet smo nedavno opremili novim šivaćim mašinama. Reč je o 14 najsavremenijih mašina , koje u procesu šivenja koriste i do pet konaca, izjavila je direktor Tehničke škole, Biljana Milenković, i dodala da je Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja za kupovinu ovih modernih mašina izdvojilo nešto više od 840.000 dinara.

Prokupačka Tehnička škola je jedina u Topličkom okrugu gde učenici stiču znanje za modelare odeće.

Potrebe za ovim kadrom izrazili su privrednici Prokuplja, Blaca i Kuršumlije.

-Tokom četvorogodišnjeg školovanja srednjoškolci stiču znanja i veštine modeliranja, kreiranja, krojenja i šivenja odevnih predmeta. Isto tako, učenici na praktičnoj nastavi ponekad izlože i svoje ideje za izradu odeće, kaže direktorica Milenković i naglašava da nakon školovanja na ovom smeru učenici mogu da nastave školovanje na visokim školama i fakultetima.

Komentara: 0


#   Prokuplje   moda   Tehnička škola 15. maj Prokuplje   odeća   dualno obrazovanje   modelar odeće
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima