Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Моделар одеће - нови смер у Техничкој школи „15. мај“ у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 19.10.2020. Јужна Србија Инфо

За потребе привреде, пре две године у Техничкој школи „15. мај“ у Прокупљу, отворен је нови смер за ученике. Реч је о моделару одеће чије школовање траје четири године. Осим стицања теоријског знања, велика пажња придаје се и практичној настави.

Моделар одеће - нови смер у Техничкој школи „15. мај“ у Прокупљу

-Настојећи да пратимо савремене трендове и технолошка достигнућа у изради одевних предмета, наш кабинет смо недавно опремили новим шиваћим машинама. Реч је о 14 најсавременијих машина , које у процесу шивења користе и до пет конаца, изјавила је директор Техничке школе, Биљана Миленковић, и додала да је Министарство просвете и технолошког развоја за куповину ових модерних машина издвојило нешто више од 840.000 динара.

Прокупачка Техничка школа је једина у Топличком округу где ученици стичу знање за моделаре одеће.

Потребе за овим кадром изразили су привредници Прокупља, Блаца и Куршумлије.

-Током четворогодишњег школовања средњошколци стичу знања и вештине моделирања, креирања, кројења и шивења одевних предмета. Исто тако, ученици на практичној настави понекад изложе и своје идеје за израду одеће, каже директорица Миленковић и наглашава да након школовања на овом смеру ученици могу да наставе школовање на високим школама и факултетима.

Коментара: 0


#   Прокупље   мода   Техничка школа 15. мај Прокупље   одећа   дуално образовање   моделар одеће
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима