Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дуално образовање у прокупачкој Техничкој школи „15. мај“

rssBookmark and Share

Прокупље 25.01.2022. Јужна Србија Инфо

У Техничкој школи „15. мај“ у Прокупљу велика пажња поклања се практичној настави. Протеклих година ученици су своја знања и вештине допуњавали практичним радом у школским кабинетима и радионицама, као и у многобројним фирмама.

Дуално образовање у прокупачкој Техничкој школи „15. мај“

-Дуелно образовање или учење кроз рад сада добија још више на значају. Техничка школа образује кадрове за тачно одређене послове. Због тога смо сада направили један искорак напред када је у питању учење кроз рад, изјавила је директор ове школе Биљана Миленковић и додала да је школа успоставила сарадњу са Привредном комором Србије (ПКС).

На допис ПКС да прокупачке и топличке фирме изразе потребе за школовање кадрова јавила се фирма „ГАМА“ из Прокупља, која је изразила жељу за запошљавање техничара за компјутерско управљање CNC машинама.

Директорица Миленковић је нагласила да је школа постала посредник између ПКС и фирми у дуелном образовању, односно учењу кроз рад.

-Да фирма „ГАМА“ испуњава критеријуме за одвијање практичне наставе наших ученика  у својим производним халама допис смо добили од ПКС. Ученици који се образују за образовни профил „ техничари за управљање CNC машинама“ током друге године школовања практичну наставу обављаће у овом прокупачком предузећу, изјавила је Миленковић и додала да је интересовање за учење кроз рад средњошколаца већ показала и немачка фирма „ЛЕОНИ“ у Прокупљу.

Професор машинске групе предмета Дејан Ђорђевић наглашава да је добро што је успостављена спона Привредне коморе Србије, привредних субјеката и школе.

-Основни циљ школовања је да се прате захтеви привреде. Због тога сматрам да је ова спона добро дошла и да ће од ове сарадње највеће користи имати наши ђаци, изјавио је он.

Због актуелне епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом ученици електро, машинске, текстилне и саобраћајне струке Техничке школе, уместу у појединим фирмама, практичну наставу сада обављају у школским кабинетима и радионицама.


#   Прокупље   Техничка школа 15. мај Прокупље   дуално образовање
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима