Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ради безбедности ђака постављена рампа на улазу у двориште прокупачке средње школе

rssBookmark and Share

Прокупље 17.02.2021. Јужна Србија Инфо

У дворишту Техничке школе “15.мај” сада је паркирано знатно мање аутомобила. Разлог за ово смањење је постављена рампа на улазу у школско двориште. Средства за куповину неопходне опреме и постављање рампе, у износу од 170. 000 динара, школа је обезбедила из сопствених извора.

Ради безбедности ђака постављена рампа на улазу у двориште прокупачке средње школе

Осим запослених у школама, своје аутомобиле и комбије до сада је у дворишту остављао велики број наших суграђана, као и продавци који своје производе продају на малој пијаци, која се налази у непосредној близини школе.

-Због изузетно великог броја паркираних аутомобила, у двориште школе није се могла квалитетно обављати практична настава са ученицима саобраћајног смера. Рампа која је постављена пре неколико дана скоро за 50 одсто је смањила број аутомобила који су била паркирана у дворишту школе. Исто тако, овим смањењем повећана је и безбедност ученика, изјавила је директорка Техничке школе “15. мај” Биљана Миленковић и нагласила да је улаз у двориште школе покривен и видео надзором.

Кроз двориште школе, осим ученика Техничке школе, свакодневно пролазе и ђаци ОШ “Милић Ракић Мирко”, а од ове школске године и ученици Медицинске школе “Др Алекса Савић”.

Директорка Миленковић подвлачи да они не наплаћују паркинг и да ће своје аутомобиле моћи да паркирају само радници наведених школа.


#   Прокупље   безбедност   рампа   Техничка школа 15. мај Прокупље
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима