Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Више цене превоза у Нишекспресу

rssBookmark and Share

Ниш 16.11.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

Због повећања цена месечних карата негодују мештани села у општинама Дољевац, Мерошина и Житорађа, који свакодневно користе аутобуски превоз до Ниша.
Они траже помоћ надлежних, а упутули су и апел Нишекспресу да цене обрачунава по километражи. Превозник се не оглашава.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Иако припада општини Дољевац, село Белотинац ближе је Нишу. За осам километара вожње, мештани кажу, плаћају 5.550 динара месечно радничку, четири и по хиљаде ђачку картицу. У односу на претходни месец, износ је већи, у просеку, хиљаду динара.

"Проверио сам по другим општинама у Србији где је иста километража, отприлике десетак километара, картице су негде и до три пута јефтиније", каже Саша Миљковић, председник Месне заједнице Белотинац. "Нишекспрес, морам тако да кажем, држи монопол, нема конкуренцију."

"Кад сам кренуо у школу, у првој години картица је била  3.350, сад је 4.500 динара", каже Стефан Јанковић, "то је за моју породицу превише."

Оливера Нешић из Белотинца има петоро деце, двоје су школарци. Живе од пољопривреде, издаци за превоз су им, каже, велики:

"Мораш и 200 динара да даш за ужину и једном и другом детету, да им даш да се обуку, дошло је време да деца иду пешке до Дољевца."

"Не идем аутобусом, ја сам стекао пензију за 40 година", каже Живојин Стаменковић, из Чапљинца. "Карта је скупа и превише за наша примања."

Упоређују и цене у једном правцу, до Белотинца карта је 160 динара, до неког другог села које је на територији Ниша двоструко мање. Предлажу Нишекспресу да цене формира по километражи.

"Контактирали смо Нишекспрес и послали питања мејлом. У телефонском разговору нам је портпарол превозника, рекао да је став фирме да се овим поводом још не оглашавају.

Основцима, средњошколцима и студентима из социјално угрожених породица општина Дољевац плаћа месечне карте.

Коментара: 0


#   Ниш   поскупљење   Мерошина   Ниш експрес   Дољевац   социјално угрожени   Белотинац   Саша Миљковић   месечне карте   месне заједнице   Стефан Јанковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима