Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Više cene prevoza u Nišekspresu

rssBookmark and Share

Niš 16.11.2018. RTS, Južna Srbija Info

Zbog povećanja cena mesečnih karata negoduju meštani sela u opštinama Doljevac, Merošina i Žitorađa, koji svakodnevno koriste autobuski prevoz do Niša.
Oni traže pomoć nadležnih, a uputuli su i apel Nišekspresu da cene obračunava po kilometraži. Prevoznik se ne oglašava.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Iako pripada opštini Doljevac, selo Belotinac bliže je Nišu. Za osam kilometara vožnje, meštani kažu, plaćaju 5.550 dinara mesečno radničku, četiri i po hiljade đačku karticu. U odnosu na prethodni mesec, iznos je veći, u proseku, hiljadu dinara.

"Proverio sam po drugim opštinama u Srbiji gde je ista kilometraža, otprilike desetak kilometara, kartice su negde i do tri puta jeftinije", kaže Saša Miljković, predsednik Mesne zajednice Belotinac. "Nišekspres, moram tako da kažem, drži monopol, nema konkurenciju."

"Kad sam krenuo u školu, u prvoj godini kartica je bila  3.350, sad je 4.500 dinara", kaže Stefan Janković, "to je za moju porodicu previše."

Olivera Nešić iz Belotinca ima petoro dece, dvoje su školarci. Žive od poljoprivrede, izdaci za prevoz su im, kaže, veliki:

"Moraš i 200 dinara da daš za užinu i jednom i drugom detetu, da im daš da se obuku, došlo je vreme da deca idu peške do Doljevca."

"Ne idem autobusom, ja sam stekao penziju za 40 godina", kaže Živojin Stamenković, iz Čapljinca. "Karta je skupa i previše za naša primanja."

Upoređuju i cene u jednom pravcu, do Belotinca karta je 160 dinara, do nekog drugog sela koje je na teritoriji Niša dvostruko manje. Predlažu Nišekspresu da cene formira po kilometraži.

"Kontaktirali smo Nišekspres i poslali pitanja mejlom. U telefonskom razgovoru nam je portparol prevoznika, rekao da je stav firme da se ovim povodom još ne oglašavaju.

Osnovcima, srednjoškolcima i studentima iz socijalno ugroženih porodica opština Doljevac plaća mesečne karte.

Komentara: 0


#   Niš   poskupljenje   Merošina   Niš ekspres   Doljevac   socijalno ugroženi   Belotinac   Saša Miljković   mesečne karte   mesne zajednice   Stefan Janković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima