Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Владика нишки Арсеније примио принца Филипа Карађорђевића и принезу Даницу

rssBookmark and Share

Ниш 30.08.2020. З.С. Јужна Србија Инфо, Епархија нишка

Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније, примио је данас ЊКВ принца Филипа Карађорђевића и његовоу супругу принцезу Даницу.

Фото: Епархија нишка
Фото: Епархија нишка

Након разговора у епархијском двору, Преосвећени Владика, показао је духовно и уметничко богатсво малог и великог Саборног храма у Нишу.

Принц Филип рођен је у Ферфаксу у Вирџинији, САД, 15. јануара 1982.

Он је брат близанац принца Александра, и други у реду наслеђа, после принца Петра.

Дипломирао на Лондонском Универзитету (UCL) на одсеку за друштвене науке и после тога је радио за Ландсбанк у лондонском Ситију. Завршио је École hôtelière de Lausanne (EHL) у Швајцарској и радио у хотелу Риц у Лондону. Принц Филип је радио за ИКОС, реномирани глобални хеџ фонд, на Кипру. Тренутно ради са реномираним глобалним менаџером за управљање активима у Лондону.

Принцеза Даница, ћерка нашег познатог сликара Милана Цилета Маринковића рођена је у Београду 1986. године, а живи у Паризу од 1992. године. 

Позната под уметничким именом Дана МААР, поред основне професије графичког дизајна, принцеза Даница креативно се изражава као колажиста. 

 


#   Ниш   Саборна црква   Нишка епархија   Александар Карађорђевић   Владика Арсеније   Принцеза Катарина   Карађорђевић   Филип Карађорђевић   Даница Карађорђевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима