Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vladika niški Arsenije primio princa Filipa Karađorđevića i prinezu Danicu

rssBookmark and Share

Niš 30.08.2020. Z.S. Južna Srbija Info, Eparhija niška

Njegovo Preosveštenstvo episkop niški G. Arsenije, primio je danas NjKV princa Filipa Karađorđevića i njegovou suprugu princezu Danicu.

Foto: Eparhija niška
Foto: Eparhija niška

Nakon razgovora u eparhijskom dvoru, Preosvećeni Vladika, pokazao je duhovno i umetničko bogatsvo malog i velikog Sabornog hrama u Nišu.

Princ Filip rođen je u Ferfaksu u Virdžiniji, SAD, 15. januara 1982.

On je brat blizanac princa Aleksandra, i drugi u redu nasleđa, posle princa Petra.

Diplomirao na Londonskom Univerzitetu (UCL) na odseku za društvene nauke i posle toga je radio za Landsbank u londonskom Sitiju. Završio je École hôtelière de Lausanne (EHL) u Švajcarskoj i radio u hotelu Ric u Londonu. Princ Filip je radio za IKOS, renomirani globalni hedž fond, na Kipru. Trenutno radi sa renomiranim globalnim menadžerom za upravljanje aktivima u Londonu.

Princeza Danica, ćerka našeg poznatog slikara Milana Cileta Marinkovića rođena je u Beogradu 1986. godine, a živi u Parizu od 1992. godine. 

Poznata pod umetničkim imenom Dana MAAR, pored osnovne profesije grafičkog dizajna, princeza Danica kreativno se izražava kao kolažista. 

 


#   Niš   Saborna crkva   Niška eparhija   Aleksandar Karađorđević   Vladika Arsenije   Princeza Katarina   Karađorđević   Filip Karađorđević   Danica Karađorđević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima